Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 10:20

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Με την πλάτη στον τοίχο ο Μιλτιάδης κόντρα στον Ξενοφώντα Κρεστένων

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Με την πλάτη στον τοίχο ο Μιλτιάδης κόντρα στον Ξενοφώντα Κρεστένων

 

Στην τελική ευθεία εισέρχονται τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική και πλέον κάθε λάθος κοστίζει.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο Παναρκαδικός, ο Πανγυθεατικός και ο Παλληξουριακός, βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στον 5ο όμιλο, με τον πρωταθλητή Μεσσηνίας Μιλτιάδη να απέχει 2 βαθμούς από την ομάδα της Κεφαλλονιάς, πέντε από τους Λάκωνες και εφτά από τους Αρκάδες. Τις δύο τελευταίες ομάδες τις αντιμετώπισε πρόσφατα εκτός έδρας, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες, ενώ με τον Παλληξουριακό θα αναμετρηθεί την τελευταία αγωνιστική στο νησί του Ιονίου. Ρεαλιστικά, ο στόχος του Μιλτιάδης είναι η 3η θέση, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τις εθνικές κατηγορίες, την οποία διεκδικούν ακόμα ο Παλληξουριακός, ο Ξενοφών Κρεστένων και η Θύελλα Αμπελοκήπων.
Στην σημερινή 5η αγωνιστική, οι τέσσερις παραπάνω ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους και τα αποτελέσματα θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια.
Ο Μιλτιάδης θα υποδεχτεί στις 5 το απόγευμα στους Γαργαλιάνους τον Ξενοφώντα Κρεστένων, ενώ νωρίτερα στις 3 η Θύελλα Αμπελοκήπων θα αντιμετωπίσει τον Παλληξουριακό. Το πρόγραμμα συμπληρώνει το ντέρμπι των πρωτοπόρων: Πανγυθεατικός - Παναρκαδικός, ενώ ρεπό έχει ο ουραγός Ατρόμητος Πατρών που έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου.
Ο Μιλτιάδης θέλει τη νίκη με τον Ξενοφώντα, αφενός για να ξεπεράσει τους πρωταθλητές Ηλείας στη βαθμολογία και αφετέρου για να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στη... νησιώτικη μονομαχία στη Ζάκυνθο. Η Θύελλα Αμπελοκήπων είναι μάλιστα η επόμενη αντίπαλος του Μιλτιάδη, πάλι στους Γαργαλιάνους. Ως εκ τούτου, αν η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου κάνει το απόλυτο στην έδρα της (έχει κερδίσει την 3η αγωνιστική τον Ατρόμητο Πατρών) θα πάει τελευταία αγωνιστική στην Κεφαλλονιά για να παίξει ρέστα ανόδου.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Κυριακή

Θύελλα Αμπελοκήπων - Παλληξουριακός, 3 μ.μ.
Πανγυθεατικός - Παναρκαδικός, 5 μ.μ.
Μιλτιάδης - Ξενοφών Κρεστένων, 5 μ.μ.
Ρεπό: Ατρόμητος Πατρών

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Παναρκαδικός 9-3 10
2. Πανγυθεατικός 8-2 8
3. Παλληξουριακός 4-1 5
4. Ξενοφών Κρεστένων 4-6 4
5. Μιλτιάδης 3-5 3
-. Θύελλα Αμπελοκήπων 4-7 3
7. Ατρόμητος Πατρών 1-9 0
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Ξενοφών Κρεστένων, Μιλτιάδης, Παλληξουριακός και Θύελλα Αμπελοκήπων.