Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 11:42

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Η χειρότερη ομάδα σε πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League 2

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Η χειρότερη ομάδα σε πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League 2

Το όνειρο της ανόδου - επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα μείνει και φέτος... όνειρο για την Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες και αν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ, θα είχε τεθεί εκτός διεκδίκησης τίτλου από το... χειμώνα. Η ελληνική πρωτοτυπία όμως, στα πλέι οφ να διαιρείται δια δύο η βαθμολογία της κανονικής σεζόν έδωσε ελπίδα, καθώς το -14 από την κορυφή, έγινε -6 στην αφετηρία των πλέι οφ ανόδου στον β' όμιλο της Super League 2.
Τα πλέι οφ όμως εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για την Καλαμάτα, καθώς όχι μόνο δεν διεκδίκησε την άνοδο, αλλά σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ, μετά το άλλο.
Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του μίνι αυτού πρωταθλήματος, η μεσσηνιακή ομάδα είναι ουραγός και στο -18 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, που έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο!
Ετσι το προσεχές Σάββατο θα κάνει στο "Ελ Πάσο" την φιέστα ανόδου, με καλεσμένη την "Μαύρη Θύελλα", που είναι η μόνη ομάδα και στους δύο ομίλους που δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης!
Οχι μόνο στα πλέι οφ, αλλά και στα πλέι άουτ. Ακόμα και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν έχουν σημειώσει έστω μια νίκη. Η Καλαμάτα έχει να πανηγυρίσει από τις 10 Μαρτίου, όταν με πέναλτι του Μπαράλες νίκησε με 1-0 την Καλλιθέα στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής σεζόν.

Γκολ, ούτε με... αίτηση

Η Καλαμάτα έχει δώσει μέχρι σήμερα εφτά αγώνες στα πλέι οφ, με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και τέρματα 1-11. Ηττήθηκε δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) από Χανιά, Ηλιούπολη, μία από Καλλιθέα και είχε βαθμολογικό όφελος μόνο στις δύο αναμετρήσεις με τον Ιωνικό, που ολοκληρώθηκαν δίχως τέρματα, όπως είχε συμβεί και με το εντός έδρας παιχνίδι για την κανονική σεζόν.
Στα πλέι οφ, έχει σκοράρει μόνο μια φορά και αυτή με πέναλτι του Ακόστα στην Ηλιούπολη. Με ένα γκολ έχει τη χειρότερη επίθεση σε πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ είναι η ομάδα και με τις περισσότερες ήττες στα πλέι οφ (5). Στα αρνητικά επίσης ότι δεν σκόραρε, έστω μια φορά στην έδρα της, ούτε φυσικά κέρδισε ενώπιον του κοινού της. Γενικότερα αγνοεί τη νίκη για 70 ολόκληρες μέρες, από το ματς, όπως προαναφέραμε, με την Καλλιθέα.
Στους τελευταίους τρεις μήνες δε, από εκείνη τη νίκη με 2-0 επί του Τηλυκράτη στο ουδέτερο γήπεδο της Ηλιούπολης, έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές και οι τρεις είναι με πέναλτι και το τέταρτο γκολ από στημένη φάση. Σε κανονική ροή αγώνα δηλαδή, δεν έχει πετύχει γκολ από τα μέσα Φεβρουαρίου!

Ιστορικός διασυρμός

Η Καλαμάτα γνώρισε στα πλέι οφ και την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ εντός έδρας ήττα της ιστορίας της, με 0-5 από τα Χανιά στο Δημοτικό Στάδιο, στην πρεμιέρα της μάλιστα στα πλέι οφ. Περισσότερα γκολ ενώπιον του κοινού της η Καλαμάτα είχε δεχτεί μόνο από τον Παναθηναϊκό, στις 28 Φεβρουαρίου του 1971 σε ματς όμως για το κύπελλο Ελλάδας. Ο ιστορικός διασυρμός από τους Κρητικούς, ήρθε στις 31 Μαρτίου. Ακριβώς πέντε χρόνια νωρίτερα, στις 31 Μαρτίου του 2019 η Καλαμάτα είχε ηττηθεί επίσης με 5-0 από τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας, σε ματς που έπαιζε για δύο αποτελέσματα, ώστε να πάρει τον τίτλο και την άνοδο στη Football League.

Απομακρύνθηκε ο κόσμος

Στα αρνητικά της φετινής πορείας συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι ήταν τα ελάχιστα τα παιχνίδια που η πληρότητα στο γήπεδο έφθανε το 50%. Μετά μάλιστα και το 0-5 από τα Χανιά, απείχαν από τους αγώνες και οι φανατικοί φίλαθλοι της Καλαμάτας, ενώ στο πρόσφατο τελευταίο ματς με τον Ιωνικό, η Καλαμάτα έπαιξε δίχως θεατές λόγω τιμωρίας μίας αγωνιστικής της έδρας από τη ΔΕΑΒ. Οχι ότι αν ήταν ελεύθερη η είσοδος, θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτούς που δικαιούται κάθε ομάδα σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από το γήπεδο, λόγω της απογοητευτικής εικόνας και των λαθών της διοίκησης με κυριότερα τη στελέχωση του ρόστερ και την επιλογή του τεχνικού τιμ. Τα μεγάλα λόγια κάθε καλοκαίρι περί ανόδου, μένουν λόγια και η τρίτη σεζόν στη Super League 2 ήταν η χειρότερη και βάση αριθμών.

Προπονητές σαν τα... πουκάμισα

Κοινός παρονομαστής με την περσινή σεζόν είναι οι πολλές αλλαγές προπονητών. Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, στον πάγκο της Καλαμάτας κάθισαν πέντε προπονητές!
Ο Σάκης Τσιώλης βέβαια δεν πρόλαβε να κοουτσάρει σε επίσημο παιχνίδι, καθώς η διοίκηση έφερε ξανά τον Νίκο Αναστόπουλο, για να ακολουθήσουν για δύο αγώνες ο Νίκος Κακαλέτρης, για ένα σχεδόν γύρο ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι και για τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ως υπηρεσιακός ο γενικός αρχηγός Αντώνης Μαυρέας.
Φέτος η Καλαμάτα ξεκίνησε με τον Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο, αλλά μετά από έξι μόλις αγωνιστικές, λύθηκε η συνεργασία και ήρθε ο Μάκης Χάβος. Ούτε ο Μακεδόνας προπονητής όμως κράτησε για πολύ και ο αντικαταστάτης του ήταν ο Τόλης Τερζής, λόγω των φιλικών σχέσεων Πρασσά - Καρυπίδη!
Ο κ. Τερζής ήταν για χρόνια στο τεχνικό τιμ του Αρη, όπου έχει υπάρξει και πρώτος ΄προπονητής. Μετά το 0-5 από τα Χανιά όμως, ο πρόεδρος της Καλαμάτας προχώρησε σε μία ακόμα αντικατάσταση προπονητή, δίνοντας και πάλι τα ηνία στον Νίκο Αναστόπουλο.
Ο τελευταίος λόγω τιμωρίας που εκκρεμούσε από την προηγούμενη θητεία του στη "Μαύρη Θύελλα" δεν κάθισε στον πάγκο με την Ηλιούπολη και χρέη προπονητή έκανε ο γενικός αρχηγός Αντώνης Μαυρέας. Ο Ν. Αναστόπουλος έκανε ντεμπούτο στη Νεάπολη με τον Ιωνικό και ετοιμάζει ουσιαστικά την ομάδα για τη νέα σεζόν. Το ζητούμενο, όπως λέει συνέχεια στις δηλώσεις του, είναι να γίνει πρώτα η Καλαμάτα ομάδα, ώστε να μπορεί να θέσει στόχους. Η φετινή τραγική σεζόν για τη "Μαύρη Θύελλα" ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο με το εκτός έδρας ματς με την Καλλιθέα, που έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Η μεσσηνιακή ομάδα θα επιδιώξει να κλείσει με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στη Super League 2. Η τελευταία θέση, ωστόσο, είναι αναπόφευκτη.