Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 10:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Καλεσμένη στη... φιέστα της Καλλιθέας

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Καλεσμένη στη... φιέστα της Καλλιθέας

Ηταν 24 Σεπτεμβρίου 2023, όταν η Καλαμάτα περνούσε σαν σίφουνας από το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 4-1 του Παναθηναϊκού Β' στην πρεμιέρα της Super League 2, την ώρα που η Καλλιθέα έμενε στο 0-0 εντός έδρας με την Παναχαϊκή.

Οχτώ μήνες αργότερα, η Καλλιθέα ετοιμάζεται να γιορτάσει την επιστροφή της μετά από 18 ολόκληρα χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και η "Μαύρη Θύελλα" θα είναι καλεσμένη στη σημερινή φιέστα, που θα στηθεί στις 4.30 μ.μ. στο "Ελ Πάσο".
Με την αναμέτρηση της Καλλιθέας με την Καλαμάτα, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Action 24, ολοκληρώνονται λοιπόν τα πλέι οφ ανόδου στον β' όμιλο, που εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τη "Μαύρη Θύελλα", η οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άνοδο, αλλά δεν έχει ακόμα νίκη και έχει σκοράρει μόνο μια φορά και αυτή με πέναλτι, ενώ έχει δεχτεί και έντεκα τέρματα!
Τελευταία της νίκη είναι στις 10 Μαρτίου, το 1-0 με την Καλλιθέα για την 22η αγωνιστική της κανονικής σεζόν, όπου και πάλι είχε βρει δίχτυα με πέναλτι
Η "Μαύρη Θύελλα" είναι η μόνη ομάδα σε πλέι οφ και πλέι άουτ και στους δύο ομίλους της Super League 2 που αγνοεί τη χαρά της νίκης, έχοντας απολογισμό 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στην έδρα της ηττήθηκε από Χανιά, Ηλιούπολη, Καλλιθέα και πήρε βαθμό μόνο από τον Ιωνικό. Κόντρα στην ομάδα της Νεάπολης ήρθε και ο δεύτερος βαθμός εκτός έδρας, αφού έφυγε ηττημένη από Κρήτη και Ηλιούπολη.
Σήμερα θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι, με σκοπό να είναι ανταγωνιστική κόντρα στην Καλλιθέα, που είχε τερματίσει πρώτη και στην κανονική σεζόν (47 βαθμοί) με απολογισμό 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 31-14. Η Καλαμάτα πήρε την 5η θέση (τελευταία που έδινε εισιτήριο για τα πλέι οφ) με 36 βαθμούς που μεταφράζονται σε 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες και γκολ 27-15. Στα πλέι οφ, η Καλαμάτα είναι, όπως προανάφερε, ουραγός στον όμιλο και εκεί θα τερματίσει, ενώ η Καλλιθέα σε εφτά παιχνίδια στο μίνι πρωτάθλημα, έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα με γκολ 14-4.
Στα μεταξύ τους παιχνίδια η Καλλιθέα έχει πανηγυρίσει τρεις φορές σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και κύπελλο και η Καλαμάτα μόνο μία.
Το σημερινό παιχνίδι δεν έχει βέβαια κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να παίζουν του χρόνου σε διαφορετική κατηγορία.
Θυμίζουμε ότι για την 10η αγωνιστική των πλέι οφ, έπαιξαν την Τετάρτη η Ηλιούπολη με τον Ιωνικό και έμειναν στο 0-0, ενώ τα Χανιά έχουν ρεπό.

Εκτός ο Πασάς

Η προετοιμασία για το τελευταίο ματς της σεζόν ολοκληρώθηκε χθες, δίχως προβλήματα. Ο Νίκος Αναστόπουλος θα πάρει μαζί του στην Αθήνα, όλους τους διαθέσιμους παίκτες, πλην του τιμωρημένου λόγω καρτών Γιάννη Πασά και λίγη ώρα πριν την σέντρα του αγώνα, θα ανακοινώσει την 20άδα/

ΠΛΕΙ ΟΦ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλλιθέα 14-4 38
2. Χανιά 19-14 35
3. Ιωνικός 9-6 29
-. Ηλιούπολη 11-19 29
5. Καλαμάτα 1-11 20