Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 10:07

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Μόνο νίκη με Θύελλα Αμπελοκήπων

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Μόνο νίκη με Θύελλα Αμπελοκήπων

Τον πρώτο από τους εναπομείναντες δύο τελικούς θα δώσει σήμερα ο Μιλτιάδης.

Ο πρωταθλητής Μεσσηνίας υποδέχεται στις 4.15 μ.μ. στο γήπεδο των Γαργαλιάνων, τη Θύελλα Αμπελοκήπων, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο των μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.
Αυτό είναι και το τελευταίο ματς για το Μιλτιάδη επί μεσσηνιακού εδάφους, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Κεφαλλονιά με τον Παλληξουριακό.
Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας τα έχει πάει περίφημα μέχρι σήμερα ενώπιον του κοινού της, κερδίζοντας Ατρόμητο Πατρών και Ξενοφώντα Κρεστένων, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ.
Εκτός έδρας όμως έμεινε με... άδεια χέρια στο Γύθειο και στην Τρίπολη, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Πανγυθεατικό και Παναρκαδικό, αντίστοιχα.
Ετσι δύο στροφές πριν το τέλος του μίνι αυτού πρωταθλήματος βρίσκεται στην 3η θέση (μαζί με τον Παλληξουριακό). Την άνοδο στη Γ' εθνική θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Ο πρωτοπόρος Παναρκαδικός έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά όχι μόνο την άνοδο, αλλά και την πρώτη θέση. Στον αντίποδα ο ουραγός και δίχως βαθμό Ατρόμητος Πατρών, είναι και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης τίτλου. Ως εκ τούτου μένουν δύο ακόμα εισιτήρια, τα οποία διεκδικούν πέντε ομάδες, με τον Πανγυθεατικό να έχει το μειονέκτημα ότι έχει να δώσει ακόμα ένα παιχνίδι.
Ο Μιλτιάδης θα παίξει στα δύο ματς με τις νησιώτικες ομάδες τους κόπους μιας χρονιάς. Με δύο νίκες θα είναι δεδομένα στη Γ' εθνική. Μπορεί όμως να πανηγυρίσει και με λιγότερους βαθμούς, αφού οι ομάδες που κυνηγούν την άνοδο παίζουν μεταξύ τους.
Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να κάνει σήμερα Κυριακή το "3 στα 3" στους Γαργαλιάνους και να παίξει στις 2 Ιουνίου τα ρέστα του στην Κεφαλλονιά.
Να σημειωθεί ότι στην σημερινή - προτελευταία αγωνιστική, μόνο ένα ζευγάρι είναι μεταξύ ομάδων που "καίγονται" για βαθμό, αυτό του Μιλτιάδη με την Θύελλα Αμπελοκήπων, καθώς ο Ξενοφών Κρεστένων φιλοξενεί τον Παναρκαδικό που ακόμα πανηγυρίζει, ενώ ο Παλληξουριακός, παίζει εκτός με τον απογοητευμένο Ατρόμητο Πατρών, Ο Πανγυθεατικός έχει ρεπό.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, το κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Κυριακή

Μιλτιάδης - Θύελλα Αμπελοκήπων
Ξενοφών Κρεστένων - Παναρκαδικός
Ατρόμητος Πατρών - Παλληξουριακός
Ρεπό: Πανγυθεατικός
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.15 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Παναρκαδικός 10-3 13
2. Πανγυθεατικός 8-3 8
3. Παλληξουριακός 6-3 6
-. Μιλτιάδης 5-5 6
5. Θύελλα Αμπελοκήπων 6-9 4
-. Ξενοφών Κρεστένων 4-8 4
7. Ατρόμητος Πατρών 1-9 0
* Το ρεπό τους δεν έχουν κάνει Πανγυθεατικός και Παναρκαδικός.