Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 11:34

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-1: Φινάλε με μία ακόμα βαριά ήττα (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-1: Φινάλε με μία ακόμα βαριά ήττα (φωτό & βίντεο)

Οπως ξεκίνησε τα πλέι οφ, έτσι τα τελείωσε η Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" γνώρισε το Σάββατο την 6η ήττα σε οχτώ παιχνίδια με 4-1 από την Καλλιθέα και τερμάτισε πέμπτη και καταϊδρωμένη στον β' όμιλο της Super League 2, χωρίς νίκη και τέρματα 2-15!
Αυτή ήταν δε, η δεύτερη βαριά ήττα μετά το 0-5 από τα Χανιά στο Στάδιο για την Καλαμάτα, που είχε ρόλο κομπάρσου στην τελευταία παράσταση του πρωταθλήματος.

Πρωταγωνίστρια η πρωταθλήτρια Καλλιθέα, η οποία γιόρτασε στο "Ελ Πάσο" με εντυπωσιακή νίκη την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή της, μετά από 18 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τις δύο προηγούμενες χρονιές η αθηναϊκή ομάδα έφθανε στην πηγή, αλλά δεν έπινε... νερό (2η). Φέτος, ωστόσο, ήταν πρώτη στην κανονική σεζόν και παρέμεινε εκεί και στα πλέι οφ, κερδίζοντας δίκαια τον τίτλο.

Αντίθετα η Καλαμάτα, αν και φαβορί, πήρε την 5η και τελευταία θέση που έδινε εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου, όπου ήταν απογοητευτική και έχασε εις διπλούν από τους τρεις από τους τέσσερις ανταγωνιστές της (Καλλιθέα, Χανιά, Ηλιούπολη). Μόνο με τον Ιωνικό είχε βαθμολογικό όφελος (δύο "λευκές" ισοπαλίες) και ολοκλήρωσε το μίνι αυτό πρωτάθλημα με μόλις 2 βαθμούς, όντας η χειρότερη ομάδα και στους δύο ομίλους τόσο στα πλέι οφ, όσο και στα πλέι άουτ.
Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του ματς, οι παίκτες της Καλαμάτας έκαναν "pasillio" χειροκροτώντας τους πρωταθλητές κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα έγινε η απονομή του τροπαίου στην πρωταθλήτρια Καλλιθέα.

Πρώτος σκόρερ ο Λουκίνας

Ο πρώην επιθετικός της Καλαμάτας Γιάννης Λουκίνας ήταν από τους πρωταγωνιστές στην σαββατιάτικη νίκη της Καλλιθέας, σκοράροντας δύο φορές, ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Ντεμέτριους. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής με τα δύο τέρματα έφθασε τα 18 και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ των Γιώργο Μάναλη των Χανιών, ο οποίος είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει την Καλαμάτα εν όψει της νέας σεζόν.

Το καθάρισε από το 15'

Οσον αφορά το ματς, που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, η Καλλιθέα το καθάρισε από το πρώτο τέταρτο. Ο Ντεμέτριους στο 7' άνοιξε το σκορ και στο 15' ο Λουκίνας διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, που βρήκαν γκολ και στο ξεκίνημα του β' μέρους, με τον Τσιντώνη στο 48'. Η Καλαμάτα μείωσε σε 3-1 με τον Μπαράλες στο 66' και ο Λουκίνας στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Το 1-0 ήταν προϊόν εξαιρετικής συνεργασίες. Ο Ουές έσκαψε την μπάλα για τον Βασιλόγιαννη, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Ντεμέτριους που έπαιξε το 1-2 με τον Λουκίνα και ο Βραζιλιάνος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Κόβαλ.
Στο 15' ο Γεβρέμοβιτς έβγαλε σε θέση βολής τον Λουκίνα, που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0.
Στο 48' από σέντρα του Ουές και απομάκρυνση από τον Αρίμπας, η μπάλα στρώθηκε στον Τσιντώνη που με "κεραυνό" δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ουκρανό τερματοφύλακα.

Γκολ μετά από 3,5 μήνες
σε κανονική ροή αγώνα!

Η Καλαμάτα πριν μειώσει σε 3-1, απείλησε στο 55' με τον Μπαράλες που κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μαρότα. Στο 66' ο Ακόστα πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Κολτσίδα και σε αντεπίθεση τρεις με έναν, πάσαρε στον Μπαράλες, που απέναντι από τον Πάντο πλάσαρε σωστά για το 2ο γκολ της "Μαύρης Θύελλας" στα πλέι οφ και πρώτο σε κανονική ροή αγώνα μετά από 3,5 μήνες!
Διότι τα προηγούμενα τέσσερα από τις 12 Φεβρουαρίου και το ματς με τον Τηλυκράτη (0-2) είχαν έρθει με πέναλτι (3) και ένα από στημένη φάση (κόρνερ και κεφαλιά)..
Η Καλλιθέα μετά το 3-1 έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Νεκούλ στο 73' και Λουκίνα στο 76',, η Καλαμάτα είχε μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 86' που έφυγε άουτ και το πλασέ του νεοεισελθόντα Μουζάκη στο 87', για να δεχτεί στην επόμενη φάση το 4-1.
Ο Νεκούλ έσκαψε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας για τον Λουκίνα και ο έμπειρος φορ έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έντονα το 18ο γκολ και στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα για το γεγονός ότι με αυτό το τέρμα έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ των Μάναλη.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πάντος, Μαρότα (60′ Κολτσίδας), Βλάχος, Γεβρέμοβιτς (81′ Ρόσι), Ουές (60′ Μανθάτης), Μπουλούλης, Μουστακόπουλος, Τσιντώνης, Ντεμέτριους (60′ Νεκούλ), Βασιλόγιαννης (57′ Τόρρες), Λουκίνας
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωστούλας, Αρίμπας, Καρασαλίδης, Κατάλντι (46′ Τάτος, 60′ λ.τρ. Κωνσταντινόπουλος), Ματέους (46′ Δρούγας), Γρίβας (46′ Σάλα), Μπαράλες, Ακόστα (77′ Μουζάκης).

Αναστόπουλος: "Αποτυχημένη χρονιά, η Καλαμάτα είναι για να την χειροκροτούν"

Για αποτυχημένη χρονιά έκανε λόγο ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλιθέα. Ο προπονητής της Καλαμάτας δήλωσε ακόμα ότι η "μεσσηνιακή ομάδα δεν είναι για να χειροκροτεί, όπως έκαναν οι παίκτες της στην πρωταθλήτρια Καλλιθέα πριν τη σέντρα, αλλά για να την χειροκροτούν.
"Είναι μια χρονιά να λέμε την αλήθεια αποτυχημένη από κάθε πλευρά. Οπως έχω πει και άλλες φορές για εμάς το πιο σημαντικό, είναι να φτιάξουμε ομάδα από την αρχή, όπως και πριν από δύο χρόνια που πήραμε το πρωτάθλημα στη Football League ", σημείωσε ο Ν. Αναστόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: "Οι επιλογές θα γίνουν από τον πρόεδρο και από μένα, γιατί ακούστηκαν φέτος πολλές φωνές και όταν μιλάνε πολλοί, το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε σήμερα. Βγήκαμε πέμπτοι και καταϊδρωμένοι. Η Καλαμάτα δεν είναι για να χειροκροτεί, αλλά για να την χειροκροτούν. Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο.
Εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Ο στόχος πλέον να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα μπορεί να καταθέτει την ψυχή της στο γήπεδο και τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους".