Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 11:51

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Αυτή η άνοδος δεν χάνεται με... τίποτα

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Αυτή η άνοδος δεν χάνεται με... τίποτα

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν πλέον τον Μιλτιάδη από την άνοδο στη Γ' εθνική, καθώς μετά τα αποτελέσματα της 6ης - προτελευταίας αγωνιστικής στα μπαράζ ανόδου, βρίσκεται με το 1,5 πόδι στις εθνικές κατηγορίες.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας συνέτριψαν την Κυριακή με 6-0 τη Θύελλα Αμπελοκήπων και ανέβηκαν στη 2η θέση του 5ου ομίλου με 9 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Πανγυθεατικό (8 βαθμοί) που είχε ρεπό, ενώ αύξησαν στους 3 βαθμούς τη διαφορά από τον τέταρτο Παλληξουριακό, που ηττήθηκε με 3-0 από τον Ατρόμητο Πατρών.
Την άνοδο στη Γ' εθνική παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεδομένα για το τελευταίο ματς στην Κεφαλλονιά

Ο πρωτοπόρος Παναρκαδικός (16 βαθμοί) έχει σφραγίσει και μαθηματικά το εισιτήριο και την πρωτιά και στην τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια, τα οποία διεκδικούν ο Μιλτιάδης, ο Πανγυθεατικός και ο Παλληξουριακός.
Ξενοφών Κρεστένων, Θύελλα Αμπελοκήπων (από 4 βαθμούς) και Ατρόμητος Πατρών (3 βαθμοί) έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου.
Στο φινάλε, ο Πανγυθεατικός παίζει στη Ζάκυνθο με τη Θύελλα Αμπελοκήπων, ενώ στην Κεφαλλονιά θα αναμετρηθούν ο Παλληξουριακός με τον Μιλτιάδη.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα πάει την Κυριακή στο νησί του Ιονίου γνωρίζοντας ότι ανεβαίνει ακόμα και με ήττα μέχρι τρία γκολ διαφορά!
Και αυτό γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων. Ο Μιλτιάδης με τα έξι γκολ που πέτυχε προχθές, έφθασε τα 11, ενώ έχει δεχτεί πέντε, είναι δηλαδή στο +6. Ο Παλληξουριακός δέχτηκε τρία γκολ από τον βαθμολογικά αδιάφορο Ατρόμητο και είναι στο 6-6, ενώ ο Πανγυθεατικός έχει πετύχει 8 γκολ και έχει δεχτεί τρία. Η ομάδα του Γυθείου με διπλό θα πάρει την άνοδο, ενώ με ισοπαλία και σε περίπτωση νίκης του Παλληξουριακού, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμίας στους εννέα βαθμούς.
Με το +5, ωστόσο και ο Πανγυθεατικός είναι αγκαλιά με την άνοδο. Ο Παλληξουριακός για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες θα πρέπει να κερδίσει τον Μιλτιάδη και να ηττηθεί ο Πανγυθεατικός από τη Θύελλα, διότι το ενδεχόμενο να συντρίψει τους πρωταθλητές Μεσσηνίας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.
Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας με τη ψυχολογία πλέον στα ύψη, θα σφραγίσει στην Κεφαλλονιά την πολυπόθητη άνοδο. Το ζητούμενο είναι να το κάνει και με θετικό αποτέλεσμα, διότι στις προηγούμενες εξόδους σε Γύθειο και Τρίπολη ηττήθηκε, ενώ αντίθετα στους Γαργαλιάνους, έκανε το "3 στα 3" με Ατρόμητο Πατρών, Ξενοφώντα Κρεστένων και την Κυριακή με Θύελλα Αμπελοκήπων.