Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 12:01

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Φινάλε την Κυριακή με την 7η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Φινάλε την Κυριακή με την 7η αγωνιστική

Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής πέφτει την Κυριακή η "αυλαία" στα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.

Στον 5ο όμιλο, όπου μετέχει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Μιλτιάδης, μένουν ανοιχτά δύο εισιτήρια, καθώς ο πρωτοπόρος Παναρκαδικός έχει σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο, αλλά και την πρωτιά. Τα δύο εισιτήρια διεκδικούν ο Πανγυθεατικός, ο Μιλτιάδης και ο Παλληξουριακός, με τις δύο τελευταίες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι πρωταθλητές Λακωνίας παίζουν στη Ζάκυνθο, με τη Θύελλα Αμοελοκήπων.
Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, με δεδομένο ότι σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο θα κριθεί η άνοδος, ενώ βαθμολογικά αδιάφορη είναι η αναμέτρηση Ατρόμητος Πατρών - Ξενοφώντας Κρεστένων, με τις δύο ομάδες να έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου, έχοντας τρεις και τέσσερις βαθμούς, αντίστοιχα. Ο πρωτοπόρος Παναρκαδικός έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική.

Εκτός με Παλληξουριακό ο Μιλτιάδης

Ο Μιλτιάδης με 9 βαθμούς βρίσκεται στη 2η θέση και ακολουθεί ο Πανγυθεατικός με 8 βαθμούς και ο Παλληξουριακός με 6 βαθμούς.
Ο Μιλτιαδης και ο Πανγυθεατικός είναι τα φαβορί για τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τη Γ' εθνική, με την ομάδα του Πύργου Τριφυλίας να έχει τις περισσότερες πιθανότητες και από τις τρεις ομάδες, καθώς ανεβαίνει ακόμα και αν ηττηθεί μέχρι 3 γκολ διαφορά!
Και αυτό γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων. Ο Μιλτιάδης με τα έξι γκολ που πέτυχε στο τελευταίο ματς με τη Θύελλα Αμπελοκήπων έφθασε τα 11, ενώ έχει δεχτεί πέντε, είναι δηλαδή στο +6. Ο Παλληξουριακός δέχτηκε τρία γκολ την περασμένη Κυριακή από τον βαθμολογικά αδιάφορο Ατρόμητο και είναι στο 6-6, ενώ ο Πανγυθεατικός έχει πετύχει 8 γκολ και έχει δεχτεί τρία.
Η ομάδα του Γυθείου με διπλό θα πάρει την άνοδο, ενώ με ισοπαλία και σε περίπτωση νίκης του Παλληξουριακού, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμίας στους εννέα βαθμούς.
Με το +5, ωστόσο και ο Πανγυθεατικός είναι αγκαλιά με την άνοδο. Ο Παλληξουριακός χρειάζεται με άλλα λόγια νίκη - θρίαμβο ή απλή νίκη κόντρα στο Μιλτιάδη και ήττα του Πανγυθεατικού. Η μεσσηνιακή ομάδα δεν σκέφτεται καν το σενάριο της ήττας και θα επιδιώξει να τελειώσει με νίκη τη... δουλειά στο νησί του Ιονίου, πανηγυρίζοντας την πολυπόθητη άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.
Τον τελευταίο αγώνα της σεζόν για τον Παλληξουριακό και τον Μιλτιάδη, θα διαιτητεύσει ο Βαγγέλης Σαφαρίκας με βοηθούς τους Λάμπρο Βλαχοδήμο και Γιάννη Μπάκα, όλοι από την Αιτωλοακαρνανία.