Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 09:45

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Σφραγίζει στην Κεφαλλονιά την άνοδο στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Σφραγίζει στην Κεφαλλονιά την άνοδο στη Γ' εθνική

Και τώρα ο... Παλληξουριακός. Η ομάδα της Κεφαλλονιάς είναι το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Μιλτιάδης στο δρόμο για τις εθνικές κατηγορίες. 

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας θα αντιμετωπίσουν σήμερα Κυριακή στις 5 μ.μ εκτός έδρας τους πρωταθλητές Κεφαλλονιάς/ Ιθάκης, στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική. Μια αγωνιστική που θα κρίνει και τα δύο εισιτήρια ανόδου στον 5ο όμιλο.
Το πρώτο από τα τρία, ανήκει στον πρωτοπόρο Παναρκαδικό, που έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά. Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις μάχονται ο Μιλτιάδης, ο Παλληξουριακός και ο Πανγυθεατικός, που στο φινάλε παίζει εκτός με τη Θύελλα Αμπελοκήπων. Οι υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή ο Ατρόμητος Πατρών, ο Ξενοφών Κρεστένων, αλλά και η Θύελλα Αμπελοκήπων έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου.
Ως εκ τούτου, σήμερα σε δύο νησιά, στην Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο κρίνεται η άνοδος, με τον Μιλτιάδη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, να είναι αγκαλιά με αυτήν!
Η μεσσηνιακή ομάδα ανεβαίνει στη Γ' εθνική, ακόμα και με ήττα μέχρι τρία γκολ διαφορά, μιας και στην ισοβαθμία με τον Παλληξουριακό, το κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων.
Ο Παλληξουριακός αν κερδίσει, θα πιάσει μεν τον Μιλτιάδη στους εννέα βαθμούς, αλλά τα τέρματα πριν την τελευταία αγωνιστική είναι 11-5 για τον Μιλτιάδη και 6-6 για τον Παλληξουριακό, που χρειάζεται νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά! Να σημειωθεί ότι υπάρχει περίπτωση και τριπλής ισοβαθμίας (Μιλτιάδης - Παλληξουριακός, Πανγυθεατικός) αν η ομάδα της Λακωνίας φέρει ισοπαλία με τη Θύελλα Αμπελοκήπων.
Ο Πανγυθεατικός. είναι στο +5 στη διαφορά τερμάτων, κάτι που σημαίνει ότι ο Παλληξουριακός βρίσκεται στη χειρότερη θέση από τις τρεις ομάδες.
Η ομάδα της Κεφαλλονιάς ακόμα και να κερδίσει δηλαδή, ενδέχεται να μην ανέβει, εκτός και αν ο Πανγυθεατικός ηττηθεί από την βαθμολογικά αδιάφορη Θύελλα.
Στον Μιλτιάδη δεν ασχολούνται με όλα τα παραπάνω σενάρια και ούτε σκέφτονται ότι μπορεί να ανέβουν ακόμα και με ήττα (υπό προϋποθέσεις).
Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας ταξίδεψαν για το νησί του Ιονίου, με στόχο τη νίκη, ώστε να σφραγίσουν πανηγυρικά το εισιτήριο για τη Γ' εθνική. Στα αγωνιστικά ο προπονητής Ηλίας Φωτόπουλος θα έχει στη διάθεση του και τον Γιάννη Τσόπελα που εξέτισε την ποινή του.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Κυριακή, 5 μ.μ.

Παλληξουριακός - Μιλτιάδης
Ατρόμητος Πατρών - Ξενοφών Κρεστένων
Θύελλα Αμπελοκήπων - Πανγυθεατικός
Ρεπό: Παναρκαδικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Παναρκαδικός 13-3 16
2. Μιλτιάδης 11-5 9
3. Πανγυθεατικός 8-3 8
4. Παλληξουριακός 6-6 6
5. Ξενοφών Κρεστένων 4-11 4
-. Θύελλα Αμπελοκήπων 6-15 4
7. Ατρόμητος Πατρών 4-9 3
* Το ρεπό του δεν έχει κάνει ο Παναρκαδικός.