Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 10:58

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΜΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΟΔΟ: "Μεγάλο επίτευγμα να παίξει ο Μιλτιάδης στη Γ' εθνική"

Γράφτηκε από τον
Ο ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΜΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΟΔΟ: "Μεγάλο επίτευγμα να παίξει ο Μιλτιάδης στη Γ' εθνική"

Με το εισιτήριο της ανόδου για τη Γ' εθνική, επέστρεψε χθες από την Κεφαλλονιά ο Μιλτιάδης.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας νίκησαν την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ με 4-2 τον Παλληξουριακό, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και τελείωσαν τη... δουλειά στο νησί του Ιονίου, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο, πίσω από τον Παναρκαδικό και μπροστά από τον Πανγυθεατικό.
Δύο ομάδες που ο Μιλτιάδης θα βρει στο δρόμο του και τη νέα σεζόν στη Γ' εθνική, όπου θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα είναι η μία από τις έξι ομάδες της Πελοποννήσου στην τρίτη κατά σειρά εθνική κατηγορία!
Μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Πύργου Τριφυλίας, που κατέκτησε άνετα τον τίτλο στην Α' τοπική και εν συνεχεία πήρε και το ένα από τα τρία εισιτήρια για τη Γ' εθνική, αντιμετωπίζοντας στα μπαράζ τον Παναρκαδικό από την Αρκαδία, τον Πανγυθεατικό από τη Λακωνία, τον Ξενοφώντα Κρεστένων από την Ηλεία, τον Ατρόμητο Πατρών από την Αχαΐα, τον Παλληξουριακό από την Κεφαλλονιά και τη Θύελλα Αμπελοκήπων από τη Ζάκυνθο.
Ο Μιλτιάδης νίκησε στους Γαργαλιάνους Ατρόμητο Πατρών, Ξενοφώντα Κρεστένων και Θύελλα Αμπελοκήπων, δίχως να δεχτεί γκολ, ενώ εκτός κέρδισε τον Παλληξουριακό και ηττήθηκε από Πανγυθεατικό και Παναρκαδικό, συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς με τέρματα 15-7
Και όλα αυτά ενώ ξεκίνησε τα μπαράζ με "βαριά" ήττα με 4-0 από τον Πανγυθεατικό, ,με τη διοίκηση να προχωρά μετά το ματς στη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Καλόμαλο και να δίνει τα χέρια με τον Ηλία Φωτόπουλο.
Η μεσσηνιακή ομάδα είχε βέβαια και εξαιρετικό ρόστερ με παίκτες που έχουν θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες. Ενας από αυτούς είναι και ο Ηλίας Πολίμος, που το καλοκαίρι άφησε τις εθνικές κατηγορίες για να παίξει στο τοπικό με τον Μιλτιάδη.
"Πήρα την απόφαση να σταματήσω επαγγελματικά το ποδόσφαιρο, για προσωπικούς λόγους, για να είμαι κοντά στην κόρη μου. Δεν ήθελα να είμαι μακριά από το παιδί μου και να χάνω στιγμές. Οταν μίλησα με τους ανθρώπους του Μιλτιάδη, είδα ότι είχαμε τους ίδιους στόχους. Μέσα στις γραμμές για μένα είναι το ίδιο, είναι δουλειά, είτε είσαι ψηλά, είτε στο τοπικό. Υπήρχαν στόχοι, πίεση και τα καταφέραμε", εξηγεί ο 29χρονος μέσος για την απόφαση του να φορέσει τη φανέλα του Μιλτιάδη. Ο Ηλίας Πολίμος, που αν και μέσος με περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, σκόραρε φέτος 7 φορές, μιλώντας στην "Ε" ξεκαθαρίζει ότι δεν αγχώθηκε την Κυριακή, όταν ο Παλληξουριακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Θυμίζουμε ότι ο Μιλτιάδης ανέβαινε ακόμα και με ήττα, μέχρι τρία γκολ διαφορά.
"Ξέραμε από την αρχή, ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Παλληξουριακό. Δεν εφησυχάσαμε από το γεγονός ότι είχαμε... αέρα τριών ουσιαστικά τερμάτων. Μπήκαμε από την αρχή για τη νίκη. Το ότι ο αντίπαλος με δύο στημένα, προηγήθηκε 2-0, μας πείσμωσε λίγο. Ξυπνήσαμε και δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό. Δεν αγχωθήκαμε, γιατί έχουμε έμπειρους παίκτες που έχουν ξαναβρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και ίσως και χειρότερες και το διαχειριστήκαμε σωστά. Ευτυχήσαμε και μειώσαμε σχετικά γρήγορα και όταν ισοφαρίσαμε πριν το ημίχρονο και όταν απέκρουσε και το πέναλτι ο Τάσος (σ.σ. Κωνσταντακόπουλος), τότε η ψυχολογία ήταν με το μέρος μας".

"Ηθελα την πρώτη θέση"

Για τον τίτλο στην Α' τοπική και εν συνεχεία την άνοδο στη Γ' εθνική, ο Ηλίας Πολίμος σχολίασε: "Για να έρθει η άνοδος, πρέπει να πάρεις το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Μεσσηνία, που να πιστεύει ότι δεν το αξίζαμε. Το πήραμε με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, είχαμε την καλύτερη επίθεση και άμυνα και κάναμε μόνο μια ήττα. Τα μπαράζ ήταν ένα μίνι πρωτάθλημα, ένα σπριντ και όχι μαραθώνιος.
Τα λάθη δεν συγχωρούνται και ανεβαίνει η ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση εκείνη την περίοδο. Βάση ρόστερ εννοείται ότι αξίζαμε μια θέση.
Προσωπικά είχα θέσει στόχο την πρωτιά στα μπαράζ. Δεν καταφέραμε, αλλά στο τέλος της ημέρας, μετρά ο μεγάλος στόχος, που ήταν η άνοδος".
Ο Μιλτιάδης βάζει πλέον πλώρη για τη Γ' εθνική, ένα σαφώς πιο απαιτητικό πρωτάθλημα, με τον Ηλία Πολίμο να εκτιμά ότι μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει.
"Αν υπάρχει μια ομάδα στη Μεσσηνία, που μπορεί να ανταπεξέλθει διοικητικά, οργανωτικά, οικονομικά, αλλά και από πλευράς ρόστερ, αυτή είναι ο Μιλτιάδης".
Οσο για το τι σημαίνει αυτή άνοδος, λέει: "Ηταν μια πολύ μεγάλη μέρα για τον Πύργο. Ο Μιλτιάδης είναι ιστορική ομάδα και θα ζήσει πως είναι να παίζεις σε ένα εθνικό πρωτάθλημα., Θεωρώ ότι το άξιζε για τον κόπο και τα χρήματα που έχει χαλάσει. Θα είναι μία από τις έξι ομάδες της Πελοποννήσου στη Γ' εθνική. Μεγάλο επίτευγμα και είμαι χαρούμενος, που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι".

Για το μέλλον του

Για επίλογο δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Ηλία Πολίμο, για το τι σκέφτεται ενόψει της νέας σεζόν, με τον έμπειρο μέσο να απαντά και ενώ βρισκόταν στο πλοίο της επιστροφής από την Κεφαλλονιά: "Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχουμε σταματήσει τους πανηγυρισμούς". Θα ξεκουραστώ και θα δουλέψω. Για αρχή να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα του Μιλτιάδη, γιατί το χρέος μου το έκανα. Οταν έρθει η ώρα, θα κάτσουμε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους το τι μέλλει γενέσθαι".