Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 11:36

Τρεις σερί ανόδους ο Μιλτιάδης - Πως έφτασε από τη Β' τοπική το 2021 στη Γ' εθνική το 2024!

Γράφτηκε από τον
Τρεις σερί ανόδους ο Μιλτιάδης - Πως έφτασε από τη Β' τοπική το 2021 στη Γ' εθνική το 2024!

 

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν ο Μιλτιάδης…

Η ομάδα του Πύργου που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πάμισο, τα κατάφερε και στα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ που ακολούθησαν και πήρε την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Τερμάτισε στη 2η θέση του 5ου ομίλου πίσω από τον Παναρκαδικό και μπροστά από τον Πανγυθεατικό και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίτευγμα ασύλληπτο αν σκεφτούμε πως πρόκειται για ομάδα ενός χωριού, όπως ο Πύργος Τριφυλίας, που αριθμεί 600 κατοίκους! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Μιλτιάδης κατέκτησε τρεις ανόδους σε ισάριθμες χρονιές! Το καλοκαίρι του 2021, πριν από μόλις τρία χρόνια ήταν στην τότε Β’ τοπική και τώρα το καλοκαίρι του 2024 ετοιμάζεται για την Γ’ εθνική!

Δεν είχε “κατέβει” σε κανένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21!

Μάλιστα οι ασπρόμαυροι την σεζόν 2020-21, που τα πρωταθλήματα διακόπηκαν τον Νοέμβριο λόγω του κορονοϊού, δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα!
Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021 όταν την προεδρία του Τριφυλιακού συλλόγου ανέλαβε ο φιλόδοξος Χρήστος Μιχαλόπουλος που ανέβασε πολύ το μπάτζετ και έθεσε ως στόχο να παίξει η ομάδα ξανά σε εθνικές κατηγορίες. Τη σεζόν 2021-22 ο Μιλτιάδης με προπονητή τον Κώστα Στυλιανόπουλο αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 3ο όμιλο της Β’ τοπικής με 51 βαθμούς,
με το Βλαχόπουλο να ακολουθεί με 49. Τη σεζόν 2022-23 η ομάδα του Πύργου με τον Θανάση Λακριντή στον πάγκο της κατέκτησε άνετα το πρωτάθλημα στην Α1 τοπική με 51 βαθμούς, δέκα
περισσότερους από τη δεύτερη Θύελλα Χαρακοπιού. Τη φετινή σεζόν στην Α’ τοπική οι δυσκολίες ήταν μεγαλύτερες μιας και ο Μιλτιάδης είχε να ανταγωνιστεί σπουδαίες ομάδες όπως ο Πάμισος,
ο Πανθουριακός και η Κυπαρισσία, αλλά διαθέτοντας πλούσιο ρόστερ, όχι μόνο τα κατάφερε αλλά τερμάτισε πρώτος με 75 βαθμούς, με τον δεύτερο Πάμισο να έχει 60! Η χρονιά ξεκίνησε με προπονητή τον Γιώργο Καλόμαλο, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στον τίτλο, αλλά αποχώρησε μετά την βαριά ήττα με 4-0 από τον Πανγυθεατικό στο πρώτο ματς των μπαράζ ανόδου.
Στη συνέχεια την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Ηλίας Φωτόπουλος που με τέσσερις νίκες επί Ατρομήτου Πατρών, Ξενοφώντα Κρεστένων, Θύελλας Αμπελοκήπων και Παλληξουριακού οδήγησε τον Μιλτιάδη στη Γ’ εθνική. Μοναδική ήττα με τον Φωτόπουλο στον πάγκο ήταν στην Τρίπολη από τον Παναρκαδικό με 1-0.

Μόλις 6 ήττες σε τρία χρόνια

Τα τρία αυτά χρόνια ο Μιλτιάδης έδωσε συνολικά 73 αγώνες πρωταθλήματος, μαζί με τα μπαράζ ανόδου και ηττήθηκε μόλις 6 φορές. Είχε ακόμη 61 νίκες και 6 ισοπαλίες. Πλέον το… κοντέρ μηδένισε και ο Μιλτιάδης είναι έτοιμος να γράψει νέες σελίδες στην ένδοξη ιστορία του, στα… σαλόνια πλέον της Γ’ εθνικής!