Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 00:12

Ηττα 2-1 στο τέλος για την εξαιρετική Εθνική Ελλάδας στη Γερμανία

Γράφτηκε από τον
Ηττα 2-1 στο τέλος για την εξαιρετική Εθνική Ελλάδας στη Γερμανία

Με γκολ του Πασκάλ Γκρος στο 89΄ η Γερμανία νίκησε την Ελλάδα 2-1 στον τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της για το EURO 2024.

H εθνική μας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο «Μπορούσια Παρκ» του Μενχενγκλάντμπαχ, παρουσία χιλιάδων Ελλήνων. Προηγήθηκε με τον Μασούρα στο 34΄, δέχτηκε την ισοφάριση στο 55΄ από τον Χάβερτς και υπέκυψε στην εκπνοή από το τέρμα του Γκρος.

Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της εθνικής μας ομάδας ήταν εξαιρετική. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Τζόλης έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς από υπερβολική σιγουριά, επέτρεψε στο Νόιερ να αποκρούσει. Όμως, ο πολύπειρος Γερμανός γκολκίπερ έκανε λάθος στο 34΄ σε άλλη προσπάθεια του Τζόλη, δίνοντας τη δυνατότητα στον Μασούρα να ανοίξει το σκορ. Με τους Σιώπη, Μάνταλο και Μασούρα να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου και τους Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο να είναι σταθεροί στο κέντρο της άμυνας, η Ελλάδα δεν κινδύνευσε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, προβλημάτισε έντονα τους διοργανωτές του EURO 2024, στο τελευταίο φιλικό τους πριν από τη διοργάνωση.
Ωστόσο, στο β΄ ημίχρονο οι Γερμανοί έδειξαν κατά διαστήματα την κλάση τους. Η είσοδος του Λιρόι Σανέ έδωσε ενέργεια στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων, που άρχισαν να κυκλοφορούν πολύ άνετα τη μπάλα και να ασκούν πίεση στον Βλαχοδήμο. Η ισοφάριση ήλθε στο 55΄ από έξοχο συνδυσμό και τελικό παραλήπτη τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος σκόραρε με σουτ μέσα στην περιοχή. Στο 64΄ ο Τζόλης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και προσπάθησε να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Νόιερ, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 85΄ η «οβίδα» του Φίλκριγκ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Αθανασιάδη, αλλά στο 89΄ ο Γκρος έδωσε τη νίκη στην «μάνσαφτ». Από απομάκρυνση, η μπάλα στρώθηκε στο δεξί ποδι του άσου της Μπράιτον, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα χάριζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Έτσι, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Γερμανία, κάτι που για τελευταία φορά συνέβη πριν από 44 χρόνια (1980).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (68΄ Χένριχς), Ρίντιγκερ (68΄ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46΄ Ράουμ), Άντριχ (68΄ Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (68΄ Φίλκριγκ), Βιρτς (46΄ Σανέ), Χάβερτς.
ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78΄ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78΄ Κουρμπέλης), Μασούρας (68΄ Δουβίκας), Μπακασέτας (68΄ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10' λ.τρ. Παυλίδης).

ΑΠΕ - ΜΠΕ