Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 12:19

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Οχτώ αποχωρήσεις και έπεται συνέχεια

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Οχτώ αποχωρήσεις και έπεται συνέχεια

Φαβορί για την άνοδο μόνο στα... λόγια, αποδείχθηκε και φέτος η Καλαμάτα στη Super League 2, τερματίζοντας πέμπτη και καταϊδρωμένη στα πλέι οφ του β' ομίλου, χωρίς μάλιστα να κάνει ούτε μια νίκη και χάνοντας τους έξι από τους οχτώ αγώνες που έδωσε.

Η "Μαύρη Θύελλα" ήταν με μία λέξη απογοητευτική και για την ώρα στην ΠΑΕ αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια όσον αφορά τους στόχους της νέας σεζόν. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει ριζική ανανέωση στο ρόστερ. Ηδη έχουν αποχωρήσει οχτώ παίκτες και έπεται συνέχεια.
Παρελθόν αποτελούν, όπως έχουμε γράψει, οι Αρίμπας (κεντρικός αμυντικός), Λόπεθ (μεσοεπιθετικός), Κάνιας (αμυντικό χαφ), Μόζερ (δεξί μπακ), Κωστούλας (κεντρικός αμυντικός), Καρασαλίδης (κεντρικός αμυντικός) και Κωτσόπουλος (μεσοεπιθετικός), των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν και η Καλαμάτα δεν μπήκε καν στη διαδικασία συζήτησης για να ανανεωθούν. Εν αντιθέσει με αυτό του Γιάννη Πασά. Ο Αγρινιώτης επιθετικός, ωστόσο, προτίμησε τη Λάρισα και υπέγραψε την Πέμπτη διετές συμβόλαιο με την ΑΕΛ, αποχωρώντας μετά από δύο χρόνια στη "Μαύρη Θύελλα". Ετσι έγινε ο 8ος κατά σειρά ποδοσφαιριστής που αποχωρεί.
Σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι περιπτώσεις των Τάτου, Ελιβέλτο, Γιαννίκογλου, Μπαράλες και Κόβαλ. Ο τελευταίος ανήκει στον Αρη, αλλά δύσκολα θα βρει θέση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και είναι αβέβαιο αν θα επεκταθεί ο δανεισμός του Ουκρανού γκολκίπερ ή θα αποχωρήσει.
Ο Ελιβέλτο (Βραζιλιάνος εξτρέμ) δεν υπολογίζεται, όπως και ο γκολκίπερ Γιαννίκογλου, που μετά την έλευση του Κόβαλ το Γενάρη, έχασε τη θέση του βασικού.

Προς την έξοδο Τάτος, Μπαράλες

Προς την έξοδο είναι και οι Τάτος, Μπαράλες, δύο έμπειροι παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά ακόμα δεν έχουν λυθεί τα συμβόλαιά τους.
Ετσι δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή δεδομένων και να παραμείνουν και τη νέα σεζόν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ερωτηματικό είναι και ο Ακόστα. Ο Μεξικανός εξτρέμ έκανε καλό πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια χάθηκε και αυτός στη μετριότητα και όλα είναι ανοιχτά.
Αβεβαιότητα υπάρχει και με τον Βραζιλιάνο μέσο Ματέους Αλβες, όπως και με τον κεντρικό αμυντικό Γιώργο Πέππα που ήρθε το χειμώνα από την Εράνη, χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Ενας ακόμα κεντρικός αμυντικός, ο Στέφανος Στρούγγης έχει θέσει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί στη Super League.

Ποιοι συνεχίζουν

Με αυτό το... κύμα αποχωρήσεων, μένουν ελάχιστοι παίκτες που είχαν φέτος βασικό ρόλο στην Καλαμάτα και συνεχίζουν. Ο λόγος για τους Τζανακάκη και Βαλεριάνο, που βρίσκονται στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου για τη νέα σεζόν, καλύπτοντας το δεξί και αριστερό άκρο, αντίστοιχα της άμυνας, τον μέσο Κατάλντι, που ερχόταν συνήθως από τον πάγκο, όπως και ο Γρίβας (μεσοεπιθετικός).
Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει και η περίπτωση του Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου, αριστερό μπακ που φέτος είδε το χρόνο του να περιορίζεται με τον Βαλεριάνο να παίρνει φανέλα βασικού. Ο Κωνσταντινόπουλος, εκ των αρχηγών της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να δώσει λύσεις πάντως και σε άλλες θέσεις και οι πιθανότητες γέρνουν υπέρ της ανανέωσης της συνεργασίας.