Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 11:19

Ολα ρευστά για τη Super League 2

Γράφτηκε από τον
Ολα ρευστά για τη Super League 2

Super League 2 και αβεβαιότητα είναι συνυφασμένες έννοιες τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε καλοκαίρι ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το τι θα ισχύσει, παρότι υπάρχει η σχετική προκήρυξη.

Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η σεζόν 2024-2025, καθώς μεσοβδόμαδα η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα θα ληφθούν στο διοικητικό συμβούλιο της 9ης Ιουλίου. Ως εκ τούτου, οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν υπομονή ένα περίπου μήνα για να μάθουν τα δεδομένα.
Αν δηλαδή θα διεξαχθεί η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία σε δύο ομίλους, όπως συνέβη τις τρεις προηγούμενες σεζόν ή θα γίνει ένας όμιλος.
Κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη SL2, καθώς αν είναι κάτω από 20, θα πάμε σε ενιαίο πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που γίνει διαχωρισμός των ομίλων, η "Μαύρη Θύελλα" με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, θα τοποθετηθεί και πάλι στον νότιο όμιλο.

ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά

Στη νέα Super League 2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής 20 ΠΑΕ, οι δύο που υποβιβάστηκαν από τη Super League, οι 14 που ανανέωσαν τη θητεία τους στη SL2 και οι τέσσερις πρωταθλητές της Γ' εθνικής. Από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποβιβάστηκαν ο ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα με "φανέλα" και ιστορία και η Κηφισιά, που δεν τα κατάφερε στην παρθενική σεζόν της ιστορίας της στην κορυφαία κατηγορία.
Η ομάδα των βορείων προαστίων κέρδισε πέρυσι τον τίτλο στον όμιλο της Καλαμάτας και θα βρεθεί δεδομένα και πάλι στο δρόμο της, έχοντας και πάλι υψηλές βλέψεις.

Οι αφίξεις... από Γ' εθνική

Πανιώνιος, Καβάλα, Παναργειακός και Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, είναι οι τέσσερις ομάδες που πήραν την άνοδο από τη Γ' εθνική και ετοιμάζονται για την δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θέλει να επιστρέψει άμεσα, εκεί όπου ανήκει στη Super League και η φανέλα της δεν συγκρίνεται, ενώ και η Καβάλα έχει δυναμική. Παναργειακός και Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ως νεοφώτιστοι, αναμένεται να έχουν βασικό μέλημα την παραμονή.

Οι ομάδες του α' ομίλου

Αν το πρωτάθλημα γίνει σε έναν όμιλο, η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει τη νέα σεζόν την ισχυρή Λάρισα που δεν θέλει να μείνει άλλη χρονιά στην παλιά Β' εθνική, τον ιστορικό Ηρακλή, τη Νίκη Βόλου, τον Μακεδονικό, τον Καμπανιακό, καθώς και τις β' ομάδες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που δεν έχουν ωστόσο δικαίωμα προβιβασμού.
Από τον α' όμιλο ανέβηκε φέτος ο Λεβαδειακός και υποβιβάστηκαν ο Απόλλων Πόντους απευθείας και οι Κοζάνη, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιολικός στα πλέι άουτ.

Οι γνώριμοι από τον β' όμιλο

Στον β' όμιλο, όπου έλαβε μέρος η Καλαμάτα, η Καλλιθέα πήρε τον τίτλο και επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.
Αντίθετα ο νεοφώτιστος Τηλυκράτης κατέλαβε την τελευταία θέση και υποβιβάστηκε, ενώ στα πλέι άουτ έπεσε ο επίσης νεοφώτιστος Γιούχτας, καθώς και οι β' ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Κάτι που έχει ανοίξει τη συζήτηση για συμμετοχή β' ομάδων άλλων ΠΑΕ, όπως του Αστέρα Τρίπολης στο νέο πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δεν θα λάβουν μέρος εκτός απροόπτου στη Γ' εθνική, καθώς πρόκειται για ερασιτεχνική κατηγορία. Οι ομάδες που έπαιξαν φέτος στη Sl2 και θα είναι και τη νέα σεζόν, είναι: Χανιά, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Παναχαϊκή, Διαγόρας Ρόδου και φυσικά η 'Μαύρη Θύελλα"
Συνοψίζοντας οι 20 ομάδες της SL2 είναι: Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Νίκη Βόλου, Μακεδονικός, ΑΕΚ Β', Χανιά, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Καλαμάτα, ΠΑΟΚ Β', Ηρακλής, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Αιγάλεω, Παναργειακός, Καμπανιακός, Καβάλα και Εθνικός Νέου Κεραμιδίου.
Μένει να δούμε αν θα βρεθούν όλες στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος, με ποιες προϋποθέσεις (αν θα πάρουν άδεια ή θα έχουν για παράδειγμα περιορισμό μεταγραφών) και αν θα γίνουν ξανά δύο όμιλοι με πλέι οφ για τον τίτλο και πλέι άουτ για την παραμονή.