Πέμπτη, 20 Νοέμβριος 2014 12:33

ΑΕΚ-Μελισσανίδης: «Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν»

Γράφτηκε από τον
ΑΕΚ-Μελισσανίδης: «Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν»

Στην «αντεπίθεση» πέρασε σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επίθεση από αγνώστους σε βάρος του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ και πρώην διεθνή διαιτητή, Χριστόφορου Ζωγράφου.



Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σε αίθουσα του ΟΑΚΑ, ο «ισχυρός άνδρας» της ΑΕΚ μίλησε μεταξύ άλλων για «πόλεμο που άρχισαν και που θα έχουν», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για δημοσιογράφους, λέγοντας «κάποια στιγμή θα μιλήσω και με ονόματα».

Ακόμη, αναφερόμενος στον κ. Ζωγράφο, ο κ. Μελισσανίδης εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;» Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μελισσανίδης ανέφερε: «Το θέμα του κ. Ζωγράφου είναι μια πολύ ωραία στημένη ιστορία. Δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε "μείνε ήσυχος". Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα "βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες". Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία; Ο κ. Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε».

Σε ό,τι τον αφορά σε προσωπικό επίπεδο, ο κ. Μελισσανίδης, τόνισε: «Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ό,τι και να έκανα κι ό,τι και να είπα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα, χαρτί και καλαμάρι; Πώς είναι δυνατό να του τα μεταφέρει αυτά ο κ. Ζωγράφος; Τι είναι, υπάλληλός του;».

Ακόμη, ο ηγέτης της ΑΕΚ, αναφέρθηκε σ΄αυτούς που του επιτίθενται, σχολιάζοντας με νόημα: «Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε: «Λέει ο κ. Μαρινάκης συνέχεια "εμείς στο ποδόσφαιρο επενδύουμε". Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξω την ομάδα μου και να φτιάξουμε γήπεδο για να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Τι καραμέλα είναι αυτό για τις "επενδύσεις"; Ωραία επένδυση είναι να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις πωλήσεις παικτών, για να "παντελονιάζουμε" λεφτά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε επίπεδο ανυποληψίας και το βλέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ. Σε κάποια παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Στην συνέχεια, ο κ. Μελισσανίδης έκανε αναφορά και στο γήπεδο της ΑΕΚ, συγκρίνοντας την περίπτωση κατασκευής του με αυτήν του "Γεώργιος Καραϊσκάκης": «Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελαθήκανε πώς θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το "Καραϊσκάκης" έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο;».

Οπως ήταν φυσικό, ο κ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των "στημένων" αγώνων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπήρχε εντολή από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Ήδη η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατ. στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει. Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

πηγη ΑΠΕ