Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 20:33

Καλλιθέα: «Τέλος» ο Βοσνιάδης, «ψάχνεται» στην Ιταλία για τον αντικαταστάτη του

Γράφτηκε από τον
Καλλιθέα: «Τέλος» ο Βοσνιάδης, «ψάχνεται» στην Ιταλία για τον αντικαταστάτη του

Χώρισαν οριστικά οι δρόμοι της νεοφώτιστης στη Super League, Καλλιθέας με τον Αλέκο Βοσνιάδη, με την αθηναϊκή ομάδα να ανακοινώνει πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος του μήνα.

Οι Τεντ και Πέτρος Φιλιππάκος πήραν την απόφαση να μην συνεχίσουν με τον Έλληνα τεχνικό στην επιστροφή της ομάδας στη Super League και ήδη «ψάχνονται» στην ιταλική αγορά για τον αντικαταστάτη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καλλιθέας:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως προπονητής της ομάδας μετά τη λήξη του συμβολαίου του το φετινό καλοκαίρι.

Ο Βοσνιάδης υπέγραψε στην AKFC τον Ιούλιο 2023 και σημείωσε 14 νίκες, πέντε ισοπαλίες, και τρεις ήττες σε 22 αγώνες κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς και πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες, και μία ήττα κατά τα playoffs ανόδου, οδηγώντας την ομάδα στην ιστορική άνοδό της στη Super League 1.

Το επίτευγμα αυτό σηματοδοτεί την τέταρτη άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην καριέρα του Βοσνιάδη ως προπονητής.

Δήλωση από τον Τεντ και Πέτρο Φιλιππάκo της AKFC:

"Το να προχωρήσουμε, τελικά, προς μια νέα κατεύθυνση ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για εμάς, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής δουλειάς του Αλέκου και του ιστορικού επιτεύγματός του αυτή τη σεζόν, αλλά εξίσου λόγω της ειλικρινούς αγάπης και του σεβασμού που τρέφουμε γι' αυτόν ως άνθρωπο.

Ο Αλέκος είναι πράγματι ένας προπονητής αντάξιος της πρώτης κατηγορίας. Η επόμενη ομάδα του θα είναι τυχερή που θα τον έχει. Αλλά για τη δική μας ομάδα αυτή τη στιγμή, πιστεύαμε ότι υπήρχε ένα μικρό πλεονέκτημα με μία φρέσκια φωνή και μία διαφορετική προσέγγιση.

Η σχέση μας με τον Αλέκο δεν τελειώνει, αλλάζει μόνο το πλαίσιο προς το παρόν. Και θα παραμείνει για πάντα μια σημαντική φιγούρα στην ιστορία της Athens Kallithea FC. Σε ευχαριστούμε, Αλέκο"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ