Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 14:40

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Σπουδαία κίνηση με Τσουκαλά στον πάγκο!

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Σπουδαία κίνηση με  Τσουκαλά στον πάγκο!

Ο Αστέρας Βαλύρας κάλυψε και με το παραπάνω το κενό που άφησε η αποχώρηση του Νίκου Μανιατέα μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας, καθώς έφτασε σε συμφωνία με τον Αντώνη Τσουκαλά!


Πρόκειται για μια κίνηση από το... πάνω ράφι, καθώς o έμπειρος τεχνικός καθοδήγησε φέτος τον Ολυμπιακό Ανάληψης στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, με τους “ερυθρόλευκους” να μην καταφέρνουν πάντως να παραμείνουν στην κατηγορία.
Την περσινή σεζόν ο κ. Τσουκαλάς εργάστηκε στον Πάμισο Μεσσήνης, ως άμεσος συνεργάτης του Σπύρου Τσίκινη, ενώ μετά την απομάκρυνση του Νησιώτη τεχνικού και την αντικατάστασή του από τον Αλέξη Μαντζούνη, συνέχισε στο ίδιο πόστο.
Τον Απρίλιο του 2023 ο κ. Μαντζούνης υπέβαλλε την παραίτησή του, με τον Αντώνη Τσουκαλά να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή στα εναπομείναντα ματς, ενώ οδήγησε τους “πράσινους” στην κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας (1-0 την ΑΕ Μάνης).
Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β και έχει δουλέψει ακόμη στις ακαδημίες του Παμίσου, στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου (2006-2021), ως βοηθός προπονητή στην Κ-20 του Α.Ο. Τραχώνων (2014-2015), αλλά και ως βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα του Α.Ο. Τραχώνων στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής (2015-2016).
Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ό,τι ο Αστέρας Βαλύρας γίνεται η τέταρτη ομάδα που αναλαμβάνει ο κ. Τσουκαλάς και ανήκει γεωγραφικά στον Δήμο Μεσσήνης, μετά τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, τον Πάμισο και τον Ολυμπιακό Ανάληψης!
Η ανακοίνωση για Τσουκαλά:
«Στα γραφεία του Αστέρα βρέθηκε ο έμπειρος τεχνικός κ. Αντώνης Τσουκαλάς για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Σύσσωμο το νέο Δ.Σ. τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε στα γραφεία, τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο.
Το Δ.Σ του Αστέρα Βαλύρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση και ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή κ. Αντώνη Τσουκαλά.
Ο νέος προπονητής μας είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B, με προπονητική εμπειρία στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου (2006-2021), βοηθός προπονητή στην Κ-20 του Α.Ο. Τραχώνων (2014-2015), και βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα του Α.Ο. Τραχώνων στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής (Football leaghe 2015-2016).
H παρουσία του στα Μεσσηνιακά γήπεδα ήδη έχει στεφθεί με επιτυχία, μιας και ήταν αυτός που οδήγησε τον Πάμισο Μεσσήνης στη κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας το 2023.
Τέλος, να επισημάνουμε ό,τι η εμπειρία του στα αναπτυξιακά τμήματα θα βοηθήσει και την ακαδημία μας. Κόουτς, σε καλωσορίζουμε στην κιτρινόμαυρη οικογένεια του Αστέρα Βαλύρας! Σειρά πλέον έχουν οι ανανεώσεις με τους ποδοσφαιριστές μας και φυσικά μετά οι μεταγραφές».

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Ιουνίου το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα Βαλύρας, όπου έγινε η συγκρότηση σε σώμα και μοιράστηκαν ρόλοι και αρμοδιότητες σε όλα τα μέλη. Ο Χρήστος Καίσαρης παραμείνει στην προεδρία του συλλόγου για τα επόμενα τρία χρόνια, θέση στην οποία βρίσκεται σε μια επιτυχημένη πορεία από το 2020.
Το νέο Δ.Σ. μετά την συγκρότηση σε σώμα είναι το εξής: Πρόεδρος: Χρήστος Καίσαρης. Αντιπρόεδρος: Κώστας Καυκούλας. Γεν. Γραμματέας: Σταύρος Μπατάλιας. Ταμίας: Νίκος Καρύδης. Γενικός Αρχηγός: Τσετσενέκος Σωκράτης. Έφορος: Μάριος Κλειώτης. Έφορος: Ραφαήλ - Ελευθέριος Λινάρδος. Σύμβουλος: Ιωάννα Τζαβάρα. Σύμβουλος: Ραμμογιαννόπουλος Γιώργος.
H σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα στα γραφεία του Αστέρα συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Αστέρα, προκειμένου να οριστούν οι θέσεις και τα καθήκοντα των εκλεγμένων μελών. Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο 8 Ιουνίου και βάση του νέου αθλητικού νόμου στο οποίο εναρμονίστηκε και το καταστατικό του Αστέρα, ο πρόεδρος εκλέγεται από τις ψήφους όλων των μελών. Πρόεδρος λοιπόν για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο μέχρι πρότινος, Χρήστος Καίσαρης. Παρών στην όλη διαδικασία ήταν και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, ο Στασινός Μπόβης».