Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 11:29

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πως θα διεξαχθούν Α' Β' και Γ' τοπική

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πως θα διεξαχθούν Α' Β' και Γ' τοπική

Με 16 ομάδες σε Α' και Β' τοπική και όσες δηλώσουν συμμετοχή στη Γ' τοπική, θα διεξαχθούν τη νέα σεζόν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού μας.


Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, διατηρεί τις τρεις κατηγορίες, με τη διαφορά ωστόσο, ότι φέτος θα υπάρξουν κυρώσεις στις ομάδες που πέρυσι δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα και δεν αγωνίστηκαν, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στη Γ' τοπική, όπου είχαμε δύο ομίλους, αλλά οι ματαιώσεις ήταν περισσότερες από τα παιχνίδια που διεξάγονταν κάθε αγωνιστική.
Γι' αυτό φέτος η κλήρωση των αγώνων της Γ' τοπικής, θα διεξαχθεί πιο αργά από κάθε άλλη σεζόν. Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από το αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα έχουν και... ενεργά δελτία. Αν είναι πολλές οι ομάδες, θα πάμε πάλι σε δύο ομίλους, διαφορετικά θα διεξαχθεί ενιαίο πρωτάθλημα.
Οπως θα συμβεί δηλαδή με την Α' και Β' τοπική. Στην πρώτη ιεραρχικά κατηγορία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν 16 ομάδες, ενώ με τον ίδιο αριθμό θα γίνει και η Β' τοπική.
Οι προκηρύξεις αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στο τέλος Ιουνίου, ώστε τα σωματεία να γνωρίζουν τι θα ισχύσει για άνοδο και παραμονή. Θυμίζουμε ότι στην Α' τοπική έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι εξής ομάδες: Εράνη, Πάμισος, Κυπαρισσία, Πανθουριακός, Α.Ε. Μάνης, Μεθώνη, Ακρίτας Κορώνης, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Θύελλα Χαρακοπιού, Σπερχογεία, ΠΑΣ Ράχη, Τέλλος Αγρας, Ηρακλής Καλαμάτας, Ομόνοια, Στενωσιά και Φοινικούντα.
Στη Β' τοπική οι 16 ομάδες είναι: Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Καλλιθέα, Μεσσηνιακός, Αναγέννηση Παραλίας,, Θύελλα Μερόπης, Αστέρας Βαλύρας, Καλό Νερό, Αστέρας Αρφαρών, Ατρόμητος Πλατύ, Α.Ε. Λογγάς, Εθνικός Μελιγαλά, Ολυμπιακός Ανάληψης, ΠΑΟΚ, Παπαφλέσσας Χώρας, Λέικα, Δόξα Καλαμάτας.

Πρώτα η κλήρωση για την Α' τοπική

Η σεζόν 2024-2025 θα ξεκινήσει και φέτος με το Κύπελλο Μεσσηνίας λίγο πριν ολοκληρωθεί ο Αύγουστος, ενώ το φθινόπωρο σειρά θα πάρει η Α' τοπική, στη συνέχεια η Β' τοπική και τελευταία η Γ' τοπική.
Το βέβαιο είναι ότι οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων δεν θα διεξαχθούν την ίδια μέρα. Πρώτα θα κληρώσει για το πρωτάθλημα της Α' τοπικής και αργότερα για τα υπόλοιπα.
Οι άνθρωποι της Ενωσης θέλουν να έχει ξεκαθαρίσουν το τοπίο, ώστε να μην υπάρχουν ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα και τελικά δεν θα αγωνιστούν.