Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 01:37

ΤΟΠΙΚΟ: Αβέβαιο το μέλλον για τρεις ομάδες!

Γράφτηκε από τον
ΤΟΠΙΚΟ: Αβέβαιο το μέλλον για τρεις ομάδες!

Αβέβαιο παρουσιάζεται το μέλλον για τις ομάδες του ΑΟ Σπερχογείας, του ΠΑΣ Ράχη και του Ολυμπιακού Ανάληψης, όσον αφορά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν και την συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας!

Κρίσιμες ώρες περνούν οι ομάδες του ΑΟ Σπερχογείας και του ΠΑΣ Ράχη από την Α' τοπική και του Ολυμπιακού Ανάληψης από την Β' κατηγορία, καθώς πολλά πράγματα που αφορούν τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο βρίσκονται σε στασιμότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μέχρι την επίσημη έναρξη της σεζόν 2024-25 που έχει οριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου με την σέντρα στο Κύπελλο Μεσσηνίας, υπάρχει φυσικά άπλετος χρόνος, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά.

Τα ρόστερ των τριών ομάδων ουσιαστικά έχουν μείνει λειψά από τις μαζικές αποχωρήσεις παικτών, η ομάδα της Ανάληψης μάλιστα δεν έχει ούτε προπονητή, αφού ο Αντώνης Τσουκαλάς ανακοινώθηκε επισήμως από τον Αστέρα Βαλύρας, ενώ όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι σήμερα έπεσαν στο κενό και τα... μαύρα σύννεφα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Στο παρελθόν η ομάδα της Σπερχογείας υπήρξε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, με έδρα φόβητρο για οποιονδήποτε αντίπαλο. Η τροπαιοθήκη της περιλαμβάνει τρία πρωταθλήματα, δύο στην Α' (1999-00, 2010-11) και ένα στην Α1 τοπική (2016-17), ενώ οι “ταύροι” μετρούν και τρεις παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου (τελευταία φορά το 2011).

Ακολούθησαν τα λεγόμενα “πέτρινα” χρόνια (υποβιβασμός από την Α' στην Α1 τοπική, τερματισμοί σε χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας) στα οποία το ιστορικό σωματείο έμεινε... όρθιο από ανιδιοτελείς παράγοντες.

Η έλευση του Φώτη Δεμπεγιώτη στον προεδρικό θώκο στα τέλη Νοεμβρίου του 2022 έφερε... άνεμο αισιοδοξίας στις τάξεις του συλλόγου, που μετατράπηκε σε έντονο προβληματισμό μετά την αποχώρησή του περίπου δύο χρόνια μετά.

Θυμίζουμε ό,τι ο κ. Δεμπεγιώτης είχε να επιδείξει σημαντικό έργο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου “Πέτρος Γεωργανάς” (δημιουργία γυμναστηρίου, ολικό λίφτινγκ στα αποδυτήρια, παρεμβάσεις καλλωπισμού κ.α.) και μια σειρά από άλλες καινοτόμες δράσεις, ενώ η απόφασή του να απεμπλακεί από τα κοινά του ΑΟ Σπερχογείας, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό.

Όσον αφορά τις άλλες δύο ομάδες, τόσο ο ΠΑΣ Ράχη όσο και ο Ολυμπιακός έκαναν χρόνο με τον χρόνο τεράστια βήματα προόδου με ανόδους και παρουσίες τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του Νομού και ήταν δύο από τα πιο “νοικοκυρεμένα” σωματεία.

Μάλιστα, εκείνη της Ράχης κατάφερε κάτι που λίγες έχουν πετύχει στο παρελθόν. Να φτάσει δηλαδή απ' τα... αλώνια, στα “σαλόνια”, με δύο διαδοχικές ανόδους στα ισάριθμα χρόνια της ύπαρξής της!

Το εν λόγω ρεπορτάζ επ' ουδενί δεν προδικάζει την οριστική εξέλιξη των πραγμάτων και το τι μέλλει γενέσθαι δεν το ξέρει κανείς με σιγουριά.

*Την σεζόν 2020-21 τα πρωταθλήματα ουσιαστικά δεν διεξήχθησαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.