Παρασκευή, 21 Νοέμβριος 2014 20:34

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής Πανθουριακός - Αίαντας, στις 3/12 λόγω πένθους το ματς Ηρακλής - Χανδριναϊκός

Γράφτηκε από τον

Πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική στην Α1 τοπική που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο. Το πρωτάθλημα έχει μπει για τα καλά στα… βαθιά και τα περισσότερα παιχνίδια είναι αμφίρροπα, κάτι που φαίνεται και αν ρίξει κανείς μια ματιά στη βαθμολογία. Και μόνο ότι η διαφορά του πρώτου από τον όγδοο είναι τρεις βαθμοί τα λέει όλα.


Από το πρόγραμμα αναβλήθηκε ένα παιχνίδι αυτό του Ηρακλή Καλαμάτας με τον Χανδριναϊκό, λόγω πένθους… Συγκεκριμένα απεβίωσε σήμερα το πρωί η μικρή αδερφή του ποδοσφαιριστή του Χανδριναϊκού Παρασκευά Κολοκάθη, Ιωάννα και σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία στο Σουληνάρι.
Ετσι η ομάδα του Χανδρινού ζήτησε από τον Ηρακλή και την ΕΠΣΜ την αναβολή του αγώνα για προφανείς λόγους, κάτι που έγινε δεκτό. Ετσι αυτό το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.
Από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής Πανθουριακός - Αίαντας. Η ομάδα της Θουρίας προέρχεται από τρεις σερί νίκες και θέλει να διευρύνει το σερί, ενώ από την άλλη ο Αιας έχει κι αυτός δύο συνεχόμενες νίκες και θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα.
Η Μεθώνη μετά το ρεπό της έχει και πάλι εντός έδρας ματς αυτή τη φορά με τη Χώρα. Σκοπός είναι η επιστροφή στις νίκες για να παραμείνει στην κορυφή, ακόμη και μόνη αν δεν υπάρξει νικητής στο ματς Θουρία - Αίαντας.
Από την μεριά της η Χώρα έχασε στις λεπτομέρειες από τον Κεραυνό και θα παλέψει για βαθμό ή βαθμούς, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση.
Αμφίρροπο παιχνίδι προμηνύεται να γίνει και στο "Γ. Λουκαρέας",
με την Ομόνοια να υποδέχεται τον Κεραυνό.
Οι γηπεδούχοι μετρούν δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία ματς, κάτι που σημαίνει πως έχουν χάσει έδαφος στη μάχη της ανόδου και θέλουν πάση θυσία το τρίποντο. Ο Κεραυνός από την μεριά του δείχνει συνέπεια ως προς τα θετικά αποτελέσματα και θα επιδιώξει να μη χάσει.
Στη Σπερχογεία ο Μιλτιάδης θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο σερί του απέναντι στην ουραγό Αμφεια. Η ομάδα του Πύργου θα προσπαθήσει να πάρει το δεύτερο διπλό της και να παραμείνει σε… τροχιά ανόδου. Από την άλλη ο Παπαφλέσσας έχασε στο φινάλε από τον Πανθουριακό, κάτι που έχει συμβεί και σε άλλα ματς, και θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να κερδίσει και να αναπτερώσει τις ελπίδες για παραμονή.
Τέλος, ο Απόλλωνας Πεταλιδίου στοχεύει στην πρώτη εντός έδρας νίκη του απέναντι στο Νέο Αρι για να ανασάνει βαθμολογικά.
Στον αντίποδα η ομάδα του Αρι είναι αήττητη εδώ και πέντε παιχνίδια και θα προσπαθήσει να μείνει όρθια και στο Πεταλίδι.
Το ρεπό του αυτή την αγωνιστική θα κάνει ο Α.Ο. Φαραί.
 
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

10η αγωνιστική
Σάββατο
Ομόνοια - Κεραυνός Καλαμάτας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας",  3 μ.μ.
Σερεμέτης, Τσίρμπας, Παλλαδινός
Μεθώνη - Χώρα
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος
Κυριακή
Απόλλωνας Πεταλιδίου - Νέος Αρις
Γήπεδο Πεταλιδίου, 3 μ.μ.
Κυριακόπουλος, Αγγελακάκης, Σταυρόπουλος
Αμφεια - Μιλτιάδης
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς", 3 μ.μ.
Καρβούνης, Μανιατέας, Τσαούση
Πανθουριακός - Αίαντας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ (Κορδίας), 3 μ.μ.
Σκόρδος, Αθανασοπούλου, Γκούμας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Μεθώνη 15-8 16
-. Πανθουριακός 14-8 16
-. Αίαντας 14-10 16
4. Κεραυνός 12-8 15
5. Α.Ο. Φαραί 16-9 14
-. Ηρακλής Καλαμάτας 12-11 14
7. Ομόνοια 14-11 13
-. Μιλτιάδης 11-11 13
9. Χανδριναϊκός 13-15 10
-. Νέος Αρις 7-10 10
11. Απόλλωνας Πεταλιδίου 9-17 6
-. Χώρα 4-10 6
13. Αμφεια 7-19 1  
* Ομόνοια, Χώρα, Αμφεια, Πεταλίδι,  Πανθουριακός, Μιλτιάδης, Νέος Αρις, Κεραυνός και Μεθώνη έχουν κάνει το ρεπό τους.