Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 15:03

EURO 2024: Έρευνα της UEFA σε βάρος του Ντεμιράλ για πανηγυρισμούς με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Γράφτηκε από τον
EURO 2024: Έρευνα της UEFA σε βάρος του Ντεμιράλ για πανηγυρισμούς με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Την διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Τουρκίας, Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος κατά τον χθεσινό αγώνα της ομάδας του πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων», ανακοίνωσε πριν από λίγο η UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του ποδοσφαιριστή.


Η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» θεωρείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ακροδεξιά και υπερεθνικιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες.

«Το πώς πανηγύρισα έχει να κάνει με την τουρκική ταυτότητά μου. Και είδα πολλούς θεατές στο στάδιο να πανηγυρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα πίσω από την χειρονομία μου», δήλωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

«Είμαστε όλοι Τούρκοι, είμαι υπερήφανος που είμαι Τούρκος και αυτή ήταν η ουσία της χειρονομίας. Ήθελα απλώς να δείξω πόσο πόσο χάρηκα και πόσο υπερήφανος είμαι. Και ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες για αυτό», πρόσθεσε ο Ντεμιράλ.


Η έρευνα της UEFA ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεάσει τελικά την συμμετοχή του 26χρονου ποδοσφαιριστή, στον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Ολλανδίας, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Υπενθυμίζεται, ότι στον παίκτη της Αλβανίας Μιρλίντ Ντάκου επιβλήθηκε αποκλεισμός δύο αγωνιστικών, επειδή στον αγώνα εναντίον της Κροατίας φώναζε μαζί με οπαδούς συνθήματα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας.


Την χειρονομία του Μερίχ Ντεμιράλ επέκρινε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ: «Τα σύμβολα των Τούρκων δεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδα μας. Η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη. δήλωσε ο πολιτικός του SPD. Οι αρχές ασφαλείας μας παρακολουθούν στενά τους Τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές στη Γερμανία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ