Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 15:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Γιούχα Πίρινεν

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Γιούχα Πίρινεν

Ο Γιούχα Πίρινεν αποτελεί την τρίτη μεταγραφή της Καλαμάτας τη θερινή περίοδο, με τη διοίκηση να γνωστοποιεί την απόκτηση του με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα μέσα από την επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο.


Ο Πίρινεν είναι 32 ετών Φινλανδός κεντρικός αμυντικός και διεθνής με 20 συμμετοχές και τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Α’ όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2, ενώ την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στο Βόλο.
Η ανακοίνωση της Μεσσηνιακής ΠΑΕ για την απόκτηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή είναι η ακόλουθη: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Γιούχα Πίρινεν για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι Φινλανδός κεντρικός αμυντικός 32 ετών (22-10-91) με ύψος 1.85.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Χάκα όπου το 2008 υπέγραψε το πρώτο
του επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ακολούθησε μια δεκαετής καριέρα σε ομάδες Α’ κατηγορίας της Φινλανδίας όπως οι Τάμπερε, Μιλικόσκι, Ροβανιέμι και Ελσίνκι με την οποία την περίοδο 2017-18 κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Σ’ αυτή την δεκαετία είχε σ’ αυτές τις ομάδες 252 συμμετοχές, ενώ σκόραρε 16 φορές. Η διεθνής του καριέρα άρχισε το 2019 από την Νορβηγική Τρόμσο όπου αγωνίστηκε 26 φορές και έβαλε 2 τέρματα.
Την διετία 2020-22 πήρε μεταγραφή για την Σλοβακική Τρέντσιν Α’ κατηγορίας όπου έπαιξε 54 ματς και σκόραρε δύο φορές.
Στην Ελλάδα την περίοδο 2022-23 αγωνίστηκε στην Σούπερ Λιγκ σε 26 ματς με την φανέλα του Βόλου, ενώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε βοήθησε τον Λεβαδειακό να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ φορώντας την φανέλα του 20 φορές. Στην Εθνική Φινλανδίας έχει αγωνιστεί 20 φορές.
Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της την φετινή αγωνιστική περίοδο”.

Δεύτερο απόκτημα ο Αλγκαρανάζ

Λίγες ώρες νωρίτερα η διοίκηση με ανακοίνωση της έκανε γνωστή την απόκτηση του Βολιβιανού διεθνή ποδοσφαιριστή Καρμέλο Αλγκαρανάζ, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά μεταγραφική κίνηση μετά τον Αμπντουλάχ Ραχμάν Ουές. Ο 28χρονος επιθετικός τη χρονιά που πέρασε έπαιξε στη Μπόλιβαρ, ομάδα Α’ κατηγορίας της Βολιβίας, όπου είχε 39 συμμετοχές και πέτυχε 16 γκολ. Μάλιστα συμμετείχε και στα 3 παιχνίδια της πρώτης φάσης του Κόπα Αμέρικα που διεξάγεται αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για την απόκτηση του αναφέρει: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Καρμέλο Αλγκαρανάζ. Είναι Βολιβιανός διεθνής επιθετικός, 28 ετών (27-1-96) με ύψος 1.78 και υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας για τρία χρόνια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2015 από την Οριέντε Πετρολέρο, ενώ από το 2020-2023 έπαιξε στην Όλγουεις Ρέντι σημειώνοντας 21 γκολ, ενώ το 2022 είχε περάσει από την Ισμαιλι της Αιγύπτου. Την περίοδο 23-24 αγωνίστηκε στην Μπόλιβαρ Α’ Βολιβίας όπου έκανε παραγωγική χρονιά έχοντας 39 συμμετοχές και έχοντας σκοράρει 16 φορές. Είναι 26 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ έχει πετύχει και 2 γκολ. Αγωνίστηκε και στους τρεις πρόσφατους αγώνες της Βολιβίας στο Κοπα Αμέρικα που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την Μαύρη Θύελλα να πετύχει τον στόχο της στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. VAMOS CARMELO!”.
Τις τελευταίες ημέρες η Καλαμάτα έχει ξεκινήσει δυναμικά τις προσπάθειες στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού της, όπως φαίνεται από τις παραπάνω κινήσεις. Θυμίζουμε ότι πέρα από τις 3 μεταγραφές, τη φανέλα της ομάδας θα φοράει για 6η σερί χρονιά, ο αρχηγός της Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος.