Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 08:07

ΕΡΑΝΗ: Εποχή Στουρνάρα στον πάγκο! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ: Εποχή Στουρνάρα στον πάγκο! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας είναι η επιλογή της Εράνης για να διαδεχθεί τον Θοδωρή Γιακαλή στην τεχνική ηγεσία και να καθοδηγήσει τους Φιλιατρινούς στο προσεχές πρωτάθλημα της Α' τοπικής.

Η εποχή του Βαγγέλη Στουρνάρα στον πάγκο της Εράνης άρχισε επίσημα τα ξημερώματα της Τρίτης (9/7). Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το ενδεχόμενο ο αντικαταστάτης του Θοδωρή Γιακαλή να προέρχεται εκτός Μεσσηνίας δεν αποκλειόταν – οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονταν τότε σε πρώιμο στάδιο – όπως και εν τέλει συνέβη!

Ο άλλοτε πρωταθλητής με την φανέλα της Λάρισας την σεζόν 2004-05 στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με προπονητή το περίφημο “τρένο” Γιώργο Δώνη και συμπαίκτη τον αείμνηστο Παναγιώτη Μπαχράμη, ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τους Κυπελλούχους Μεσσηνίας και θα πιάσει δουλειά άμεσα, “τρέχοντας” τον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notosport.eleftheriaonline.gr, o κ. Στουρνάρας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) στα Φιλιατρά και ξεναγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, μένοντας εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες που συνάντησε.

Ο νέος πλέον προπονητής της Εράνης έλαβε πλήρη γνώση των δεδομένων από τους ανθρώπους της ομάδας για το τι χρειάζεται το ρόστερ ενόψει της επικείμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς και έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές “έδωσαν τα χέρια”.

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας γεννήθηκε στην Γλύφα Φθιώτιδας στις 25 Οκτωβρίου 1982 και ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην θέση του δεξιού μπακ.

Είναι πιστοποιημένος προπονητής UEFA A και τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε ήταν ο ΠΟ Ελλασόνας στην Α' τοπική της ΕΠΣ Λάρισας. Επίσης, έχει διατελέσει πρώτος προπονητής σε ΟΦ Ιεράπετρας και Απόλλωνα Λάρισας στην Super League 2.

Η καριέρα του ως προπονητής

Το καλοκαίρι του 2019 μετά από μια επαγγελματική διαδρομή 20 χρόνων και πάνω από 400 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες, ο Βαγγέλης Στουρνάρας πήρε την απόφαση να “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Στα τέλη Ιουλίου του ίδιου έτους ανέλαβε την Κ19 του Απόλλωνα Λάρισας, ενώ δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, αρχικά ως άμεσος συνεργάτης του Αργεντινού τεχνικού, Μαρσέλο Στράτσια και μετέπειτα των Κώστα Φρατζέσκου, Άριαν Μπελά και Θωμά Γράφα.

Τον Ιούλιο του 2022 ο κ. Στουρνάρας προσελήφθη στον ΟΦ Ιεράπετρας ως βοηθός του Άγγελου Διγκόζη, με τον οποίο είχαν μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια ως ποδοσφαιριστές της Λάρισας την σεζόν 2004-05. Εκείνη την σεζόν οι βυσσινοί πανηγύρισαν την άνοδο στην Α' Εθνική ως πρωταθλητές.

Στις 22 Δεκέμβρη του 2022 αποτέλεσε τον διάδοχο του Βαγγέλη Μόρα στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά η παρουσία του αποδείχθηκε βραχύβια. Στις 30 Ιανουαρίου και μετά από μόλις 6 ματς στον πάγκο, ο Βαγγέλης Στουρνάρας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει.

Η ομάδα της Λάρισας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χαρακτηριστικό είναι ό,τι σε πολλά παιχνίδια κατέβαινε στον αγωνιστικό χώρο με μόλις 12-13 παίκτες, ενώ στα μέσα Μαρτίου 2023 γνωστοποίησε με επιστολή της ότι δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Στις 31 Μαρτίου 2023 ο κ. Στουρνάρας διαδέχθηκε τον Άγγελο Διγκόζη στον πάγκο του ΟΦ Ιεράπετρας, τον οποίο καθοδήγησε σε 9 παιχνίδια στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε ο νέος πλέον τεχνικός της Εράνης, ήταν ο ΠΟ Ελλασόνας στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Λάρισας. Ο Βαγγέλης Στουρνάρας αντικατέστησε τον Ζήση Ζιάγκα στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.

Η ομάδα της Ελασσόνας τερμάτισε στην 2η θέση με 83 βαθμούς, 9 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Ανθούπολη, η οποία μετέπειτα πανηγύρισε την άνοδο στη Γ' Εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ.

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας (πρώτος από αριστερά στην σειρά των καθιστών). Στην φωτογραφία απεικονίζονται μεταξύ άλλων, ο αείμνηστος “Ποτούλης” (πάνω σειρά στην μέση) και ο Άγγελος Διγκόζης (τρίτος από δεξιά στους καθιστούς).
Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας ξεκίνησε την καριέρα του από την δεύτερη ομάδα του Ηλυσιακού, ενώ τον Ιούλιο του 2002 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 20 ετών.

Την σεζόν 2004-05 αποχώρησε από την ομάδα του Ζωγράφου με προορισμό την Λάρισα, μετά από εισήγηση του Γιώργου Δώνη που στο μεταξύ είχε αναλάβει την ΑΕΛ και τον οποίο είχε προπονητή και στον Ηλυσιακό και υπήρξε συμπαίκτης με τον αείμνηστο, Παναγιώτη Μπαχράμη.

Στο κλείσιμο εκείνης της σεζόν οι βυσσινοί πανηγύρισαν την άνοδο στην Α' Εθνική ως πρωταθλητές, με τον Στουρνάρα να είναι ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες (26).

Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2006-07 κατέγραψε μόλις 2 συμμετοχές στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Ελλάδας και τον Γενάρη του 2007 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου (Α' Εθνική).

Ακολούθησαν η Ρόδος (2007-08, Γ' Εθνική), η Λαμία (2008-09 Α, Γ' Εθνική) και η Παναχαϊκή (2008-09 Β, Γ' Εθνική), στην οποία συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Ελληνοαυστραλό τεχνικό, Άγγελο Ποστέκογλου, νυν προπονητή της αγγλικής Τότεναμ!

Επόμενοι του σταθμοί ήταν ο Πυρσός Γρεβενών (2009-10, Γ' Εθνική), η Νίκη Βόλου (2010-11 και 2011-12, Γ' Εθνική), ο Ολυμπιακός Βόλου (2012-13, Β' Εθνική), ο Ηρακλής Ψαχνών (2013-14 Α, Β' Εθνική) και ο Πανελευσινιαακός (2013-14 Β, Γ' Εθνική).

Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2014-15 ήταν στον Αχαρναϊκό (Β' Εθνική), ενώ το δεύτερο πήγε στον Πανελευσινιακό για την δεύτερη θητεία του.

Ο Αιολικός (2015-16 Α, Γ' Εθνική), τα Τρίκαλα (2015-16 Β, Β' Εθνική) και ξανά ο Ολυμπιακός Βόλου (2016-17) ήταν οι επόμενες ομάδες στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Τελευταία του ομάδα ήταν ο Αλμυρός (2017-18 και 2018-19, Γ' Εθνική).