Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 16:42

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ: Στον τελικό η Αργεντινή, 2-0 τον Καναδά

Γράφτηκε από τον
ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ: Στον τελικό η Αργεντινή, 2-0 τον Καναδά

Στον τελικό του Copa America προκρίθηκε η Αργεντινή μετά τη νίκη της με 2-0 επί του Καναδά στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Η «αλμπισελέστε» θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Κολομβία στον τελικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας 15/7 για Ελλάδα).

Το σκορ άνοιξε στο 22ο λεπτό ο Χουλιάν Άλβαρες ενώ στο 51΄ ο Λιονέλ Μέσι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα το συγκεκριμένο γκολ οδήγησε τον Μέσι στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Κόπα Αμέρικα, μαζί με τους Πάολο Γκερέρο (Περού) και Εντουάρντο Βάργκας (Χιλή), που έχουν επίσης από 14 τέρματα.

Το 109ο γκολ του 37χρονου για την Αργεντινή τον είδε επίσης να ξεπερνάει τον Ιρανό Αλι Ντέι στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών. Ο Μέσι είναι δεύτερος πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει σκοράρει 130 γκολ με την Πορτογαλία.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μοντιέλ (71' Μολίνα), Ρομέρο, Λ. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο (64' Οταμέντι), Ντι Μαρία (78' Γκονσάλες), Ντε Πολ, Ένσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (78' Παλάσιος), Μέσι, Άλβαρες (78' Μαρτίνες).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπέα, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις (71' Οσόριο), Κονέ, Εουστάκιο (72' Χονιέρε), Χάντσον-Οντόι (55' Αλ Αχμέντ), Ντέιβιντ (64' Ολουβατίμικχιν), Σάφελμπουργκ (55' Μίλαρ), Λάριν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ