Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 14:18

Οδεύει προς Athens Kallithea ο Σαρδέλης! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γράφτηκε από τον
Οδεύει προς Athens Kallithea ο Σαρδέλης! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η νεοφώτιστη στην Super League Athens Kallithea θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του Μεσσήνιου μεσοεπιθετικού, Γιάννη Σαρδέλη!

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Μεθώνη εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2021 στον Παναθηναϊκό, προερχόμενος από την ΑΕΚ και αγωνίστηκε με την Β' ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχοντας συνολικό απολογισμό 70 συμμετοχές και 12 γκολ.

Ο Σαρδέλης έχει γεννηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2000 στην Αθήνα. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Πατίστα, όπου έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, ενώ υπήρξε βασικό στέλεχος των Μικτών ομάδων του Νομού.

Από εκεί τον εντόπισε το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στον “δικέφαλο”. Αγωνίστηκε αρχικά στην Κ17 και στην συνέχεια στην Κ19 του συλλόγου, ενώ δύο χρόνια μετά υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ κατέγραψε δύο συμμετοχές, σκοράροντας μάλιστα στο επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας (21/10/18) σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2018-19.

Ο Σαρδέλης έχει χριστεί διεθνής με τις ομάδες Κ17, Κ19 και Κ21 της Εθνικής Ελλάδας.