Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 15:23

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μ. Γκαγκάτσης

Γράφτηκε από τον
Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μ. Γκαγκάτσης

Εποχή Μάκη Γκαγκάτση και επίσημα πια στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από σήμερα. Ο πρώην αξιωματούχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ο επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμενόμενα βεβαίως καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο γιος του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση, αναλαμβάνει στη θέση του Παναγιώτη Μπαλτάκου με 61 ψήφους υπέρ, 8 λευκές και μία άκυρη. Στην εκλογική διαδικασία παρέστη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά δεν ψήφισε.

Στην εκλογική γενική συνέλευση παρέστησαν τα 68 από τα 74 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ πέρα από τον Παναθηναϊκό εκτός διαδικασίας έμειναν επίσης ο Άρης, η Καλλιθέα και η ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αιτούμενη να αναγνωριστεί προσωρινά ως μέλος της ΕΠΟ και να ψηφίσει στις εκλογές, όμως η αίτηση απορρίφθηκε ως προς την προσωρινή διαταγή και οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν ως είχαν προγραμματιστεί.

Αναφορικά με την προηγούμενη σύνθεση της Εκτελεστική Επιτροπής και ειδικότερα ως προς τα τρία μέλη που προέρχονται από τη Super League, ο Ολυμπιακός εξέλεξε πάλι τον Δημήτρη Αγραφιώτη, ο ΠΑΟΚ τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ενώ νέα είσοδος είναι εκείνη του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος πήρε τη θέση που κατείχε η ΑΕΚ και ο Αλέξης Αλεξίου.

Επίσης, ο πρόεδρος της Λίγκας και του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναλαμβάνει ex officio β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση:

«Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Super League, εκπρόσωποι της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. εξελέγησαν οι κ.κ. Δ. Αγραφιώτης (ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Αχ. Μπέος (ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ), Δ. Παπαδόπουλος (ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Super League κ. Ευάγγελος Μαρινάκης αναλαμβάνει ex officio Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ