Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 16:20

«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Ξεκινά η δουλειά για τη Super League 2

Γράφτηκε από τον
«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Ξεκινά η δουλειά για τη Super League 2

Δύο ακριβώς μήνες πριν από τη σέντρα στη Super League 2, η Καλαμάτα μπαίνει σήμερα στο γήπεδο για να ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

Η πρώτη προπόνηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο στα Παλιάμπελα, υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου, που συνεχίζει στον πάγκο, έχοντας το δύσκολο έργο να χτίσει μια ομάδα από την αρχή, διότι οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ είναι πάρα πολλές. Ενδεικτικό ότι έχουν ανακοινωθεί 11 μεταγραφές και έπεται συνέχεια. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Κατάλντι, Κωνσταντινόπουλος, Γρίβας, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Μέντες, και Στρούγγης (αναμένεται να υπογράψει σήμερα νέο συμβόλαιο) όσον αφορά τους έμπειρους παίκτες, ενώ επιστρέφει ο γκολκίπερ Λαδάς από τον Διαγόρα Ρόδου.

Τα πέντε ερωτηματικά

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι πολύπειροι Τάτος, Μπαράλες, καθώς και οι Γιαννίκογλου, Ματέους και Ελιβέλτο. Πέντε παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την Καλαμάτα, αλλά δεν βρίσκονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος να λυθεί η συνεργασία. Ο Μπαράλες έχει ένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να βρίσκεται στον πάγκο ή στην εξέδρα. Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές. Οι προπονήσεις άλλωστε μέχρι το Σάββατο 3 Αυγούστου θα γίνονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Την Κυριακή 4 Αυγούστου η «Μαύρη Θύελλα» θα δώσει το πρώτο φιλικό με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την επομένη θα μεταβεί στο Ελατοχώρι Πιερίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μέχρι την Κυριακή 18 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό θα δώσει φιλικό με τον Μακεδονικό την Τρίτη 13 Αυγούστου και με τον Εθνικό Κεραμιδίου το Σάββατο 17 Αυγούστου.

Τα νέα πρόσωπα

Η Καλαμάτα είναι μία από τις ομάδες της Super League 2 με έντονη μεταγραφική δραστηριότητα, καθώς έχει συμφωνήσει με 11 παίκτες και βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση μέσου, φορ και εξτρέμ. Τα νέα πρόσωπα είναι οι: Κώστας Κότσαρης (28 ετών, τερματοφύλακας), Σαντιάγκο Ουμπέντα (28 ετών, μέσος), Γιώργος Ξενιτίδης (24 ετών, μέσος), Αποστόλης Στίκας (27 ετών, στόπερ), Γιούχα Πίρινεν (32 ετών, στόπερ), Καρμέλο Αλγκαρανάζ (28 ετών, επιθετικός), Αμπντούλ Ραχμάν Ουές (26 ετών, δεξιός μπακ), Τίμος Τσελεπίδης (28 ετών, στόπερ), Νίκος Αναστασόπουλος (30 ετών, μέσος), Τζούνιορ Μπακαγιόκο (29 ετών, στόπερ) και Αχμάντ Μέντες Μορέιρα (29 ετών, εξτρέμ).