Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 09:36

Champions League: «Καθάρισε» από το πρώτο ματς η Μάλμε και περιμένει... ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
Champions League: «Καθάρισε» από το πρώτο ματς η Μάλμε και περιμένει... ΠΑΟΚ

Η Μάλμε επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στην Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, επικράτησε στη Σουηδία με 4-1 στο «Ελέντα Στάντιον», στον πρώτο αγώνα του Β΄ προκριματικού του Champions League και προετοιμάζεται για τη διπλή «μάχη» με τον ΠΑΟΚ.

Αρκεί και ο πρωταθλητής Ελλάδας να δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, την οποία θα φιλοξενήσει το βράδυ της Τετάρτης (24/7, 20:30) στην Τούμπα και την προσεχή εβδομάδα θα μεταβεί στη Βοσνία για τη ρεβάνς.

Η σουηδική Μάλμε έβαλε τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο, όταν προηγήθηκε με 3-0, χάρη στα δύο γκολ του Γιόνσον και του Μπολίν. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά με τον Φρεντέρικσμπεργκ στο 71', ωστόσο, πέντε λεπτά πριν το 90' ο Ρικς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και, πλέον, η Μάλμε, θα έχει ουσιαστικά στη συνέχεια το μυαλό της στα ματς του ΠΑΟΚ με την Μπόρατς.

Ο προπονητής των Σουηδών, Χένρικ Ρίσντρομ, παρέταξε τους: Νταλίν, Στρίγκερ-Λάρσεν (62' Μακόλι), Γιάνσον, Ζάντερστρομ, Μπουσανέλο, Μπολίν, Γιόνσεν, Πένια, Νανάσι (72' Αλί), Μποθίμ (72΄ Ρικς), Κίεσε Τελίν.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον Γ΄ προκριματικό της διοργάνωσης έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Με το γκολ του Μαρκίνιος (38' πέν.) οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν με 1-0 της Πετροκούμπ (Μολδαβία) και την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουν εκτός έδρας να «σφραγίσουν» το «εισιτήριο».

«Κλείδωσαν» την πρόκριση οι Φερεντσβάρος, Μίντιλαντ και Ντιναμό Κιέβου

Διαδικαστικό χαρακτήρα στις ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας έδωσαν οι Φερεντσβάρος, Ντιναμό Κιέβου και Μίντιλαντ. Οι Ούγγροι με χατ τρικ του Τραορέ, δύο ασίστ και γκολ του Μαρκίνιος, διέλυσαν με 5-0 τους Δε Νιου Σέιντς, ενώ η Ντιναμό Κιέβου «απάντησε» με 6 γκολ στο προβάδισμα της Παρτιζάν στο 22', επικρατώντας με 6-2 των Σέρβων στην «Λούμπλιν Αρένα».

Τέλος, η πρώην ομάδα των Ίνγκασον (Παναθηναϊκός) και Σίστο (Άρης) νίκησε χαλαρά με 3-0 τη Σάντα Κολόμα στην Ανδόρα και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό.

Ντεμπούτο Μουρίνιο με «τεσσάρα» για την προβληματική στην άμυνα Φενέρ

Το ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο σε επίσημο ματς στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε συνοδεύτηκε με 4 γκολ για τους Τούρκους στο εκτός έδρας ματς με τη Λουγκάνο, μόνο που η άμυνά τους έμπαζε από παντού, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει με το «χορταστικό» 4-3!

Ο Εντίν Τζέκο με χατ τρικ (45'+1, 46', 67') ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Φενέρ, που έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στη διοργάνωση ενόψει της ρεβάνς που θα δώσει στην Πόλη.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων του Β' προκριματικού γύρου στο Champions League:

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-RFS (Λετονία) 4-0
Πανεβέζις (Λιθουανία)-Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) 0-4
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 0-2
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Πετροκούμπ (Μολδαβία) 1-0
Μάλμε (Σουηδία)-Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) 4-1
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-1
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Δε Νιού Σέιντς (Ουαλία) 5-0
Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-3
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Παρτιζάν (Σερβία) 6-2
Λουγκάνο (Ελβετία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 3-4
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-2
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 24/07
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 24/07
Τσέλιε (Σλοβενία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 24/07

* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 30 και 31 Ιουλίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ