Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 15:18

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ριζική ανανέωση στο ρόστερ

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ριζική ανανέωση στο ρόστερ

Το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών. Η Καλαμάτα απέτυχε παταγωδώς στο πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ποτέ τον τίτλο και την άνοδο, αν και θεωρητικά, ήταν το μεγάλο φαβορί και η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ριζική ανανέωση του ρόστερ.

Έτσι η «Μαύρη Θύελλα» θα παρουσιαστεί τη νέα σεζόν με τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς αποχώρησαν 14 παίκτες και στην έξοδο βρίσκονται άλλοι οχτώ, ενώ στους αντίποδες έχουν έρθει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα 13 ποδοσφαιριστές και έπεται συνέχεια.
Συγκεκριμένα, έχουν αποκτηθεί οι Κώστας Κότσαρης (28 ετών, τερματοφύλακας), Σαντιάγκο Ουμπέντα (28 ετών, μέσος), Γιώργος Ξενιτίδης (24 ετών, μέσος), Αποστόλης Στίκας (27 ετών, στόπερ), Γιούχα Πίρινεν (32 ετών, στόπερ), Καρμέλο Αλγκαρανάζ (28 ετών, επιθετικός), Αμπντούλ Ραχμάν Ουές (26 ετών, δεξιός μπακ), Τίμος Τσελεπίδης (28 ετών, στόπερ), Νίκος Αναστασόπουλος (30 ετών, μέσος), Τζούνιορ Μπακαγιόκο (29 ετών, στόπερ), Αχμάντ Μέντες Μορέι (29 ετών, εξτρέμ), Νταν Ριένστρα (32 ετών μέσος) και Νικολά Ντιγκινί (36 ετών επιθετικός).

Κοντά σε Παμλίδη

Η 14η μεταγραφή ενδέχεται να είναι ο Γιώργος Παμλίδης, που αγωνιζόταν μέχρι τον πρώτο στην Super League με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 31χρονος εξτρέμ έχει δεχτεί πρόταση από την Καλαμάτα και βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη μεσσηνιακή ομάδα, που έχει καταθέσει πρόταση και στον 27χρονο επιθετικό της Καλλιθέας Παναγιώτη Κυνηγόπουλο, ο οποίος όμως φαίνεται ότι προτιμούσε τον Ηρακλή, που πρόσφατα άλλαξε διοικητικά χέρια. και με την έλευση Μονεμβασιώτη βάζει στόχο το πρωτάθλημα..

Τα ερωτηματικά και οι δανεικοί

Η Καλαμάτα έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα προετοιμασία, αλλά οι εκκρεμότητες στο ρόστερ παραμένουν. Αφενός γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική ενίσχυση και αφετέρου γιατί ορισμένοι παίκτες έχουν συμβόλαιο, αλλά δεν υπολογίζονται από τον Νίκο Αναστόπουλο και θα πρέπει να λυθεί η συνεργασία. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται ο μέσος Τάτος, ο γκολκίπερ Γιαννίκογλου και ο μέσος Ματέους Αλβές. Ο επιθετικός Μπαράλες όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει, καθώς δεν βρέθηκε τρόπος να λυθεί το υψηλό συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι και συμμετέχει στην προετοιμασία.
Από εκεί και πέρα, ο Πέππας που ήρθε το Γενάρη από την Εράνη πρέπει να δοθεί δανεικός, όπως και οι μικροί Δρούγας, Μουζάκης, Σάλα και Καραχάλιος.
Από πέρυσι συνεχίζουν μόνο οι τρεις μπακ Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινόπουλος, ο γκολκίπερ Μέντες, ο κεντρικός αμυντικός Στρούγγης, ο μέσος Κατάλντι, ο εξτρέμ Γρίβας και ο φορ Μπαράλες, ενώ έχει δανεισμό ο τερματοφύλακας Λαδάς.

Ποιοι έφυγαν

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 14 παίκτες, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, κούνησαν... μαντήλι. Ο γκολίπερ Κόβαλ που είχε έρθει μεσούσης της σεζόν ως δανεικός από τον Αρη, οι σέντερ μπακ Αρίμπας, Κωστούλας, Καρασαλίδης, ο δεξιός μπακ Μόζερ, οι αμυντικοί μέσοι Κάνιας, Κάτσε, Κοζορώνης, οι μεσοεπιθετικοί Κωτσόπουλος, Λόπεζελ, Ακόστα, Ελιβαδάκης. ο φορ Πασάς.

Με Μακεδονικό το πρώτο φιλικό

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα συμπληρώνει σήμερα μία εβδομάδα προπονήσεων στο Αθλητικό Κέντρο στα Παλιάμπελα, εκεί όπου θα γίνουν και οι προπονήσεις και αυτή την εβδομάδα. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας από 5 έως 18 Αυγούστου και στο διάστημα αυτό η "Μαύρη Θύελλα" θα δώσει φιλικά ματς με το Μακεδονικό την Τρίτη 13 Αυγούστου και με τον Εθνικό Κεραμιδίου το Σάββατο 17 Αυγούστου. Το φιλικό τεστ με τον Παναιτωλικό που είχε προγραμματίσει για την Κυριακή 4 Αυγούστου στο Αγρίνιο ματαιώθηκε και έτσι το πρώτο τεστ της Καλαμάτας που ήταν κόντρα στο Μακεδονικό. Μετά την επιστροφή από την Πιερία, η «Μαύρη Θύελλα» θα δώσει πέντε ακόμα φιλικούς αγώνες. Στις 24 Αυγούστου με Παναργειακό, στις 31 Αυγούστου με Διαγόρα (σε γήπεδο της Αθήνας), στις 3 Σεπτεμβρίου με την Αστέρα Τρίπολης, στις 8 Σεπτεμβρίου με τον Κόρινθο και στις 14 Σεπτεμβρίου με τον Αιγάλεω, που θα ήταν η πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας στη Super League 2. στις 22 Σεπτεμβρίου.