Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 09:00

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής

Μια ημέρα παράταση, έως σήμερα στις 12 το μεσημέρι, έδωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας στα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της για να δηλώσουν συμμετοχή στις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ τοπικής και του κυπέλλου.


Σήμερα, λοιπόν, θα οριστικοποιηθεί ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα Α’ , Β’ και Γ’ τοπικής της ΕΠΣ Μεσσηνίας.
Θυμίζουμε ότι μέχρι χθες σύμφωνα με την προκήρυξη είχαν τη δυνατότητα τα σωματεία του νομού να δηλώσουν συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ, για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2024-2025.
Η παράταση της μία ημέρας, που δόθηκε για σήμερα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες ομάδες που είχαν να τακτοποιήσουν διάφορα διαδικαστικά θέματα για να μπορέσουν στη συνέχεια να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή.


Στη Β’ τοπική η Σπερχογεία

Αυτό που ξεκαθάρισε χθες και αφορά την ομάδα της Σπερχογείας είναι πως δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής. Η ομάδα έφτασε μια ανάσα πριν από τη διάλυση, αφού δεν υπήρχαν παράγοντες με οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν τις τύχες της, αλλά και άνθρωποι να ασχοληθούν με τα διοικητικά και αγωνιστικά θέματα. Ετσι για να απομακρυνθεί το σενάριο αποχώρησης από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και με την υποψία διάλυσης, αποφασίστηκε από κάποια άτομα που είναι κοντά στην ομάδα να “κατέβει” μια κατηγορία παρακάτω και να συνεχίσει τη λειτουργία της.

“Κατεβάζουν” 2η ομάδα Πάμισος, Χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο σωματεία, ο Πάμισος και ο Παπαφλέσσας Χώρας δημιούργησαν ομάδες Β’, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

 

Ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ τοπικής έχουν οι παρακάτω ομάδες:

Α’ τοπική

Εράνη, Πάμισος, ΑΟ Κυπαρισσίας, Πανθουριακός, ΑΕ Μάνης, Μεθώνη, Ακρίτας Κορώνης, ΑΟ Διαβοιτσίου, Θύελλα Χαρακοπιού, Σπερχογεία, ΠΑΣ Ράχη, Τέλλος Αγρας, Ηρακλής Καλαμάτας, Ομόνοια, Στενωσιά, ΑΟ Φοινικούντας.

Β’ τοπική

Ολυμπιακός Ανάληψης, Εθνικός Μελιγαλά, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, ΑΟ Καλλιθέας, Μεσσηνιακός, Αναγέννηση Παραλίας, Θύελλα Μερόπης, Αστέρας Βαλύρας, Καλό Νερό, Αστέρας Αρφαρών, Ατρόμητος Πλάτυ, ΑΕ Λόγγας, Παπαφλέσσας Χώρας, ΠΑΟΚ, ΑΟ Λαιΐκων, Δόξα Καλαμάτας.

Γ’ τοπική

ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα, Νέος Αρι, ΑΕ Αβίας, Κυπάρισσος Τριφυλίας, Θύελλα Παραλίας, ΑΟ Δωρίου, ΑΕΠΣ Αρις Καλαμάτας, ΑΣ Δαναός, ΑΟ Φυτειάς, Διαγόρας Κοπανακίου, Νίκη Πλάτης, ΠΣ “Η Καλαμάτα”, ΑΟ Πατίστα Καλαμάτας, Τιτάνες, Αίαντας Καλαμάτας, ΑΕΚ Καλαμάτας, Πράσινα Πουλιά, Ικαρος Καλαμάτας, Πανιώνιος Καλαμάτας, Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Απόλλων Καλαμάτας.

Οι συμμετοχές στο κύπελλο

Σε ότι αφορά το κύπελλο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, υποχρεωτική είναι η συμμετοχή για τον Μιλτιάδη, που την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.
Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή και για τα σωματεία της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της ΕΠΣΜ, ενώ είναι προαιρετική για τις ομάδες της Γ’ τοπικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εξαιρετικός ο Αστέρας Τρίπολης 3-3 με την Μπολόνια