Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 13:06

ΠΑΟΚ: Νίκη με 1-0 επί της Μπάνια Λούκα και πρόκριση

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ: Νίκη με 1-0 επί της Μπάνια Λούκα και πρόκριση

Ευκολότερα από ότι φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στη Βοσνία επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με 1-0.

Επικράτηση που συνδυασμό με το υπέρ του 3-2 στο πρώτο ματς της Τούμπας, του έδωσε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε. Η πρώτη μάχη με τους Σουηδούς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 6/8 και η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη στις 13/8.

Το γκολ που καθόρισε την αναμέτρηση πέτυχε στο 25ο λεπτό ο Τόμας Μουργκ.

Ασταθής αμυντικά στο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ, με ενθουσιασμό και επιθετική ενέργεια η Μπόρατς στο ίδιο διάστημα. Γεγονός που έφερε απειλητικά τους Βόσνιους στην εστία του «Δικεφάλου» με τους Σάβιτς και Ερέρα, στο 2ο και 4ο λεπτό αντίστοιχα. Αμφότερες οι προσπάθειες να εξουδετερώθηκαν από τους Θεσσαλονικείς.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του, απέκτησε τον έλεγχο στο ματς και σημάδεψε το δοκάρι στο 14ο λεπτό με τον Κουλιεράκη, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ.

Το σκηνικό έγινε ιδανικότερο στο 25ο λεπτό, καθώς ο Μουργκ, με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Φάση που ξεκίνησε με όμορφο κάθετο πέρασμα του Τάισον στον Οζντόεφ, ο οποίος πάσαρε στον Αυστριακό μέσο και άνοιξε το σκορ για τους «ασπρόμαυρους».

Στο 27ο λεπτό ο Οζντόεφ έπιασε δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Σισκόφσκι να διώξει σε κόρνερ και στο 36ο λεπτό ο Μουργκ απείλησε με μακρινό σουτ, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Τάισον, με «βολίδα» έξω από την περιοχή, στο 49ο λεπτό, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Μπόρατς να διώξει με ένταση σε κόρνερ, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιεστικός και να μην αφήνει περιθώρια δράσης στην αντίπαλό του.

Στο 87ο λεπτό, κοντινό πλασέ του Κωνσταντέλια, μπλόκαρε ο Σισκόφσκι, ενώ στο 90’+4 το ίδιο έκανε ο Κοτάρσκι σε κεφαλιά του Τσάβιτς.

*Ολιγόλεπτη διακοπή υπήρξε στο 67ο λεπτό για κροτίδα που «έσκασε» κοντά στον αγωνιστικό χώρο, στο ύψος του κόρνερ από την πλευρά άμυνας του ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Σάντερ Φαν Ντε Έικ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Λούκιτς, Ερέρα, Κουλάσιν, Μέγερς, Καρολίνα /Σβαμπ
Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (68’ Τσάβιτς), Σκόρουπ (57’ Χρέλια ), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (57’ Βράνιες), Κουλάσιν, Λούκιτς (79’ λ.τρ. Μάρτσετιτς) .

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Ότο, Σβαμπ (80’ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ, Τάισον (61’ Κουλιεράκης), Μουργκ (71’ Καμαρά), Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μπράντον (72’ Σαμάτα).

 

   ΑΠΕ-ΜΠΕ