Κυριακή, 30 Νοέμβριος 2014 08:31

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": «Αξίζουμε περισσότερα...», έτοιμος ο Δημητριάδης για το ματς με τον Παναργειακό

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": «Αξίζουμε περισσότερα...», έτοιμος ο Δημητριάδης για το ματς με τον Παναργειακό

Ο Πέτρος Δημητριάδης ήταν το περασμένο καλοκαίρι βάσει βιογραφικού μία από τις πιο δυνατές προσθήκες στο ρόστερ της «Μαύρης Θύελλας», με γεμάτες σεζόν σε ορισμένους από τους πιο αξιόλογους επαρχιακούς συλλόγους.
Στη διάρκεια της 3ετούς θητείας στη Σούπερ Λιγκ (Ξάνθη, Πανιώνιο, Λεβαδειακό) πέτυχε 8 γκολ, ενώ στην Κύπρο τα πήγε πολύ καλύτερα σκοράροντας 17 φορές σε 1,5 χρόνο για το Διγενή Μόρφου και την ΑΕ Πάφου.


Ο Μακεδόνας φορ που ξεκίνησε την καριέρα του από τους Λύκους επέστρεψε για λίγο στη Θεσσαλονίκη και στο Μακεδονικό το 2008 (7 γκολ σε 19 συμμετοχές) και έκτοτε συνεχίζει στη νότια Ελλάδα. Στην Κόρινθο... αναγεννήθηκε «ματώνοντας» 18 φορές σε 2 χρονιές τα αντίπαλα δίχτυα. Εκεί γνωρίστηκε και με το Νίκο Κουρμπανά, ο οποίος τον είχε πρώτο στη λίστα του το περασμένο καλοκαίρι, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας.
«Ο κυριότερος λόγος που ήρθα ήταν ο προπονητής μου, με τον οποίο συνυπήρξαμε μαζί στην Κόρινθο. Αλλά ασφαλώς μέτρησαν οι υψηλοί στόχοι της Καλαμάτας τη φετινή σεζόν. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με άλλες ομάδες στην Πελοπόννησο, γιατί η άνοδος είναι κάτι που όλοι θέλουν πολύ εδώ, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με ενοχλεί. Ίσα, ίσα που νομίζω ότι αποτελεί κίνητρο για μένα και τους συμπαίκτες μου ώστε να οδηγήσουν αυτήν την ομάδα πιο ψηλά» υποστηρίζει ο Πέτρος Δημητριάδης που είδε την ατυχία να του χτυπάει πολύ πρόωρα την... πόρτα μόλις πάτησε το πόδι του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα: «Στην τρίτη προπόνηση έπαθα θλάση στη γάμπα και ήταν αδύνατο να ακολουθήσω την προετοιμασία. Αυτός ο τραυματισμός ήρθε τη χειρότερη χρονική στιγμή αλλά δεν το έβαλα κάτω και νομίζω πως αυτή τη στιγμή από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαι 100% έτοιμος. Αγωνιστικά θα φτάσω σε φουλ επίπεδο όταν παίξω μερικά παιχνίδια».
Ο Μακεδόνας (γεννημένος και μεγαλωμένος στον Προφήτη Ηλία Σκύδρας) φορ που πιθανότατα θα βρεθεί στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναργειακό στην αρχική ενδεκάδα θεωρεί πως το σπουδαίο αυτό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια αλλά σε καμία περίπτωση... τελικός: «Τα τελευταία χρόνια στη Γ’ Εθνική τα ντέρμπι έκριναν ανόδους και κατηγορίες αλλά βλέπουμε ότι φέτος και ειδικά στο δικό μας όμιλο αυτό πάει να αλλάξει. Τουλάχιστον σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές φαίνεται πως φέτος οι ομάδες που πρωταγωνιστούν θα χάσουν αρκετούς βαθμούς στην πορεία, οπότε βαθμολογικά υα ντέρμπι δεν θα βγάλουν τον πρωταθλητή. Από την άλλη, όμως, οι νίκες στα ντέρμπι ανεβάζουν την ψυχολογία κι αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να χαρακτηρίζει μία ομάδα που έχει μεγάλους στόχους. Ο αγώνας με τον Παναργειακό είναι ένα ακόμα δύσκολο ματς, από τα πολλά που θα βρούμε μπροστά μας φέτος αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα εξαρτάται καθαρά από τη δική μας απόδοση. Αν παίξουμε το ίδιο καλά όπως με την Ελευσίνα δύσκολα θα είμαστε ξανά άτυχοι».
Γενικά η αίσθηση που υπάρχει φέτος στο στρατόπεδο της ασπρόμαυρης ομάδας είναι πως οι 14 πόντοι που έχει συγκεντρώσει τις πρώτες 7 αγωνιστικές δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα που έβγαλε μέσα στο γήπεδο. «Κάναμε μόνο ένα κακό παιχνίδι στη Βάρδα, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας και θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ περισσότερους βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να αλλάξεις τα παιχνίδια που έγιναν παρά μόνο μπροστά. Θέλουμε τη νίκη στον αγώνα με τον Παναργειακό και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το τρίποντο και να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία».
Αναμφισβήτητα τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του τις έζησε στην Ξάνθη, όπου κατάφερε σε δύο... μισές σεζόν να πετύχει 4 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα για τον ίδιο η πολύχρονη παραμονή του ακριτικού συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια φέρουν την υπογραφή της διοίκησης: «Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Πανέξυπνος παράγοντας με πολύ μεγάλη εμπειρία, ξέρει να κρατά γερά το τιμόνι και να ξεπερνά όλες τις δύσκολες φάσεις. Ταυτόχρονα, όμως, έχει επενδύσει και σε άλλα πράγματα όπως οι εγκαταστάσεις και οι ακαδημίες, γι’ αυτό και η Ξάνθη έχει αυτή τη διάρκεια».
Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας ο έμπειρος επιθετικός ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου όχι μόνο στο αυριανό ντέρμπι, αλλά σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν: «Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο αύριο αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι στην Καλαμάτα είναι απαιτητικοί γιατί είχαν μάθει να βλέπουν την ομάδα της πόλης τους σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όμως χωρίς τη δική τους παρουσία στην εξέδρα δύσκολα θα καταφέρει να επιστρέψει ξανά εκεί».