Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 22:32

Ξεκίνησε η ακαδημία του Εθνικού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε η ακαδημία του Εθνικού Καλαμάτας

Η Ακαδημία FC Εθνικός Καλαμάτας με τμήματα αγοριών και κοριτσιών ξεκίνησε και επίσημα από την περασμένη Παρασκευή τη λειτουργία της.


Η νέα ακαδημία της Καλαμάτας θα συνεργάζεται με τον Εθνικό Καλαμάτας που διαθέτει γυναικείο τμήμα, αλλά δεν θα έχει ανάμειξη εκεί, αλλά στόχος να μαθαίνει τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε μικρά παιδιά αγόρια και κορίτσια. Χρόνο με το χρόνια οι νεαρές αθλήτριες μεγαλώνοντας θα απορροφούνται από τη γυναικεία ομάδα του Εθνικού, ενώ σε ότι αφορά τα αγόρια μεγαλώνοντας θα δημιουργηθεί και ανδρικό τμήμα.
Την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων υποδομής θα είχε ο πτυχιούχος προπονητής Παντελής Μάλαμας (δίπλωμα UEFA B) και άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Γιώργος Ασημακόπουλος που θα είναι ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας.
Τα θέματα που αφορούν στο διοικητικό κομμάτι έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται οι υπεύθυνες της Ακαδημίας Σταυρούλα Ασημακοπούλου και Σταυρούλα Δικαιουλάκου.
Οσοι θέλουν να μάθουν το σκοπό λειτουργίας της Ακαδημίας του Εθνικού, η διοίκηση στην επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στόχος

Στόχος της ακαδημίας μας είναι το καθήκον να αγκαλιάσουμε κάθε παιδί ανεξάρτητα από το ταλέντο του και την σωματική του διάπλαση, έτσι ώστε η επιθυμία του κάθε παιδιού να παίξει ποδόσφαιρο να γίνει πραγματικότητα στου κόλπους της ακαδημίας Εθνικός Καλαμάτας.

Φιλοσοφία

Φιλοσοφία και σκοπός της ακαδημίας είναι μέσω της σκληρής και μεθοδικής άθλησης, για τα τμήματα των αναπτυξιακών ηλικιών, η διαμόρφωση του χαρακτήρα η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης. Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της ακαδημίας για το σωστό αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική καλλιέργεια, ενώ για τα αγωνιστικά τμήματα στόχο αποτελεί η μεγιστοποίηση της απόδοσης και η άμεση συνεργασία.

Ακαδημία

Η ακαδημία θα ακολουθεί το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της UEFA, με στόχο τη σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και την ομαλή μετάβαση των νεαρών αθλητών στο ποδόσφαιρο των 11 παικτών. Για το σκοπό αυτό η ακαδημία θα λαμβάνει μέρος σε επίσημα τουρνουά 7×7 – 9×9 και 11×11.
Και ως επίλογο αναφέρουν: “Δίνοντας έμφαση στον σωστό τρόπο εκπαίδευσης, εκγύμνασης και μεθοδολογίας που έχουμε σχεδιάσει και για την φετινή σεζόν οι προπονητές και όλοι όσοι απαρτίζουν την Ακαδημία είμαστε έτοιμοι να φροντίζουμε τα παιδιά ώστε να εκπαιδευτούν σωστά”.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν για την σεζόν 2024 – 2025 και αφορούν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους
Ασημακόπουλο Γιώργο (6973904455) και Μάλαμα Παντελή (6986068579).