Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 22:40

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Συμφώνησε με τον Γκανέζο μέσο, Ρίτσαρντ Οπόκου! (φώτο & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Συμφώνησε με τον Γκανέζο μέσο, Ρίτσαρντ Οπόκου! (φώτο & βίντεο)

Ο Μιλτιάδης κατέληξε σε συμφωνία για την υπογραφή του 23χρονου Γκανέζου Ρίτσαρντ Οπόκου από τον Παναρκαδικό, με σκοπό την ενίσχυση του άξονα του.

Την απόκτηση του Ρίτσαρντ Οπόκου ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης, με τον πρώην χαφ του Παναρκαδικού να αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών Μεσσηνίας.

Ο 23χρονος Γκανέζος με πορτογαλικό διαβατήριο από μικρή ηλικία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της πορτογαλικής Βιτσέλα.

Το καλοκαίρι του 2020 έγινε επαγγελματίας και την ίδια χρονιά παραχωρήθηκε δανεικός στην επίσης πορτογαλική Γιουβεντούντ Ντε Πέδρας Σαλγκάδας, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Μετά τον ετήσιο δανεισμό του ο Οπόκου επέστρεψε στην Βιτσέλα, όμως λίγο αργότερα αποχώρησε ως ελεύθερος με προορισμό την Κάμαρα Ντε Λόμπος, επίσης από την Πορτογαλία.

Η περιπέτεια του εκεί κράτησε μόλις έναν χρόνο, για να ακολουθήσει η Κάρεγκαλ Ντο Σαλ από την Πορτογαλία.

Στην χώρα μας ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2023 για λογαριασμό του Λεωνιδίου, ενώ στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε από την Νότια Κυνουρία, βρίσκοντας τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό στην Αρκαδία και τον Παναρκαδικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον έναν χρόνο παρουσίας του στην Αρκαδία ο Οπόκου “σάρωσε” όλους τους εγχώριους τίτλους!

Αρχικά, με την φανέλα του Λεωνιδίου πανηγύρισε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στον γειτονικό Νομό, με τον ίδιο να σημειώνει το ένα εκ των δύο τερμάτων κόντρα στην Δημητσάνα (2-0) και να αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα για την συνολική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από όταν και έγινε μέλος του Παναρκαδικού, πανηγύρισε τόσο την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική, όσο και του Κυπέλλου Αρκαδίας, αλλά και την άνοδο στην Γ' Εθνική, μέσα από τους αγώνες μπαράζ.

Μάλιστα, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Μιλτιάδη στην Τρίπολη ο Οπόκου έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και από τότε το όνομα του μπήκε στα... μπλοκάκια των ανθρώπων του συλλόγου από τον Πύργο Τριφυλίας.

Πρόκειται για έναν παίκτη που πατάει όλο το γήπεδο, τρέχει ακούραστα σε όλα τα μήκη και πλάτη, κόβει, πιέζει, μαρκάρει και κατά την διάρκεια του αγώνα η μπάλα περνάει σε μεγάλο βαθμό από τα δικά του πόδια.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας με τον Richard Opoku που αποκτήθηκε από τον Παναρκαδικό, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Λεωνίδιο και τα προηγούμενα χρόνια σε ομάδες της Πορτογαλίας.»