Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 20:50

Θετικά τα πρώτα δείγματα της “Μαύρης Θύελλας”

Γράφτηκε από τον
Θετικά τα πρώτα δείγματα της “Μαύρης Θύελλας”

Λίγες ημέρες πριν ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της η Καλαμάτα δείχνει πως βάζει τις σωστές βάσεις ώστε η χρονιά να κυλήσει όπως όλοι στην ΠΑΕ έχουν ονειρευτεί.


Τα πρώτα δείγματα στα φιλικά δείχνουν ότι η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο και αυτό είναι το ζητούμενο αυτή την περίοδο. Η ομάδα μέσα από τη δουλειά στην προετοιμασία, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που πραγματοποιεί το βασικό στάδιο, κτίζεται, όπως λένε οι πληροφορίες από το Ελατοχώρι, με τον επιθυμητό τρόπο, έχοντας ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος και τα κατάλληλα εργαλεία, τους ποδοσφαιριστές για να φτιάξει την ομάδα. Αλλωστε στην πρεμιέρα τις προετοιμασίας (22 Ιουλίου) στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ είχε τονίσει επανειλημμένα, ότι στόχος του πρώτα όλα είναι να γίνουμε ομάδα. Επέμενε πολύ σε αυτό, έχοντας την εικόνα από τα πλέι οφ ανόδου της χρονιάς που πέρασε, όπου είχε διαπιστώσει ότι αυτό που έβλεπε δεν ήταν ομάδα.
Πλέον έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις με τη υποστήριξη του προέδρου Γιώργου Πρασσά και στοχεύει να κάνει την Καλαμάτα να λειτουργεί σαν ομάδα, κάτι που δεν είχε την περασμένη σεζόν και από εκεί και μετά όλοι περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και θα συνεχιστεί και με την επιστροφή της ομάδας στην Καλαμάτα μέχρι να ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα πρώτα δείγματα στα δύο φιλικά παιχνίδια η Καλαμάτα είχε καλή ανάπτυξη, πρέσινγκ ψηλά και καλή στην άμυνα, όπου είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα δύο παιχνίδια, οι αντίπαλες ομάδες δεν έκαναν φάση.
Ενα άλλο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι ο Νίκος Αναστόπουλος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που είχε δουλέψει στην Καλαμάτα, φέτος είναι η πιο καλή προετοιμασία και έχει να διαχειριστεί καλύτερο υλικό από τις προηγούμενες. Φυσικά σε αυτό συμβάλει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι συνεργάτες του στο προπονητικό επιτελείο, αλλά και όλοι όσοι είναι κοντά του από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας.
Επίσης χρόνο συμμετοχής έδωσε σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο Ελατοχώρι, εκτός του Τζερόνιμο Μπαράλες, του Ματέους Αλβες, του Γιώργου Παμλίδη και του νεαρού τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιφτσή. Οι Αλβες και Παμλίδης, έχουν μείνει πίσω από προπονήσεις, καθώς άργησαν να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα και ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα ώστε σύντομα να συμμετέχουν στην προετοιμασία με τους συμπαίκτες τους.
Βέβαια δεν χρειάζεται να λέμε πολλά και να βγάζουμε συμπεράσματα, αν δεν ολοκληρωθεί η προετοιμασία και φτάσουμε στην επίσημη αγωνιστική περίοδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη είναι νωρίς, γιατί βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας, που τα πόδια των παικτών είναι βαριά, ακολουθούν δυνατό πρόγραμμα με πολύ τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αντοχής συν το αγωνιστικό κομμάτι που περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής και τεχνικής.
Οσο για τις τελευταίες ημέρες στο Ελατοχώρι θα κυλήσουν με πρόγραμμα διπλών προπονήσεων μέχρι και την Παρασκευή. Την επόμενη ημέρα, θα διεξαχθεί το τελευταίο φιλικό με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδιού, τη νεοφώτιστη στη Σούπερ Λιγκ 2, ομάδα από την Κατερίνη. Το φιλικό θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Εθνικού στις 11 το πρωί. Στη συνέχεια η ομάδα θα πάρει το δρόμο της επιστροφής στην Καλαμάτα, όπου θα ξεκουραστούν για τρεις ημέρες, τόσες θα τους δώσει ο προπονητής και αμέσως μετά θα επιστρέψουν για τη συνέχεια της προετοιμασίας, όπου πλέον θα έχει και τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων.
Για το νικηφόρο φιλικό με το Μακεδονικό, αλλά και την προετοιμασία, η διοίκηση σε ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: “Μια αρκετά καλή εμφάνιση της ομάδας μας μπαίνοντας στην τρίτη βδομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η νίκη με 1-0 επί του Μακεδονικού είναι μικρή σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο 40% σε σχέση με τις δυνατότητες τους στο επίπεδο της προετοιμασίας που κάνουν. Η ομάδα δεν ξεφεύγει από το πρόγραμμα της, προπονήθηκε μια ώρα το πρωί και θα συνεχίσει καθημερινά μέχρι το Σάββατο το πρωί όπου θα δώσει το τελευταίο φιλικό παιχνίδι στη Μακεδονία με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου (ομάδα Σούπερ Λιγκ 2).
Μετά τον αγώνα, η ομάδα θα επιστρέψει στην Καλαμάτα και οι παίκτες θα απολαύσουν τριήμερο ρεπό”.

Δανεικοί οι Δρούγας
Καραχάλιος, Μουζάκης

Τρεις νεαροί παίκτες της Καλαμάτας δόθηκαν δανεικοί σε ομάδες Γ’ εθνικής ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να αποκτήσουν εμπειρίες από τη συμμετοχής τους σε αγώνες.
Ο λόγος για τον 21χρονο αμυντικό Χρήστο Δρούγα, ο οποίος θα συνεχίσει να φοράει τα ασπρόμαυρα, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκε από τον Παναιγιάλειο, ομάδα του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής (θα είναι αντίπαλος του Μιλτιάδη), την άλλη ομάδα της Πελοποννήσου, που έχει και το ίδιο προσωνύμιο “Μαύρη Θύελλα”. Στην ομάδα του Αιγίου θα παίζει φέτος και ο 27χρονος επιθετικός Φελίπε Χέμπερτ, που πριν από δύο χρόνια ήταν στην Καλαμάτα (27 συμμετοχές), ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν στην Ηλιούπολη (22 συμμετοχές).
Δανεικοί στην ίδια ομάδα της Καρδίτσας, τον Ατρόμητο Παλαμά, δόθηκαν ο 21χρονος τερματοφύλακας Βαγγέλης Καραχάλιος και ο 20χρονος επιθετικός Σάββας Μουζάκης. Να σημειωθεί οι ο Ατρόμητος Παλαμά ανέβηκε φέτος στη Γ’ εθνική και τοποθετήθηκε στο 2ο όμιλο, όπου συμμετέχουν συνολικά 18 ομάδες. Προπονητής στην ομάδα της Καρδίτσας είναι ο Γιάννης Μάγγος.