Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 17:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νικηφόρο και το τρίτο φιλικό με Εθνικό Νέου Κεραμιδίου

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νικηφόρο και το τρίτο φιλικό με Εθνικό Νέου Κεραμιδίου

Με νίκη 2-0 επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, η Καλαμάτα ολοκλήρωσε σήμερα το μεσημέρι την παρουσία της στο Ελατοχώρι Πιερίας, εκεί που πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Και σε αυτό το φιλικό το τρίτο κατά σειρά, που έδωσε στη διάρκεια της προετοιμασίας στο Ελατοχώρι, η Καλαμάτα, έβγαλε αρκετά θετικά στοιχεία, από αυτά που θέλει και ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος, να διαθέτει η ομάδα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και τα οποία δούλεψε στο διάστημα των δύο εβδομάδων στο Ελατοχώρι. Βέβαια η δουλειά δεν έχει τελειώσει αλλά θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο διάστημα που θα διαρκέσει η προετοιμασία.

Σε ότι αφορά το φιλικό που διεξήχθη το πρωί με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, η Καλαμάτα με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Τζερόνιμο Μπαράλες και Καρμέλο Αλγκαρανάζ επικράτησε με 2-0 και έκλεισε τον κύκλο των φιλικών στο Ελατοχώρι με το απόλυτο 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Σε άλλο ένα ματς η ομάδα ήταν καλή και στο αμυντικό κομμάτι καθώς δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να δημιουργήσει φάση, δείχνοντας ότι η άμυνα θα είναι από τα δυνατά σημεία τη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 80 λεπτά (2 ημίχρονα των 40 λεπτών), γιατί η αφόρητη ζέστη (κοντά στους 36 βαθμούς) έπαιξε ανασταλτικό ρόλο ώστε οι παίκτες να έχουν την επιθυμητή (για την εποχή και την περίοδο της προετοιμασίας) απόδοση.

Τα γκολ

Στο 11ό λεπτό μετά από ωραία πάσα του Μορέιρα, ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ για την Καλαμάτα κάνοντας το 0-1. Στο 75ό λεπτό έγινε το 2-0 με εύστοχο πέναλτι του Αλγκαρανάζ. Ο Κατάλντι επιχείρησε να σκοράρει με σουτ, όμως η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και δόθηκε πέναλτι. Ο 28χρονος επιθετικός ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και πέτυχε το 0-2.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Α’ ημίχρονο: Κότσαρης (30’ Μέντες), Πίρινεν, Τσελεπίδης, Στρούγγης, Βαλεριάνος, Ουές, Ριένστρα, Ξενιτίδης, Μορέιρα, Μπαράλες, Γρίβα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Β’ ημίχρονο: Μέντες (65’ Λαδάς), Στρούγγης, Τσελεπίδης, Στίγκας, Κατάλντι, Ουμπέντα, Ουές (77’ Χότζα), Ντικινί, Καρμέλο (77’ Καστόρας), Παμλίδης, Κωσταντινόπουλος.

 

Επαιξαν Μπαράλες, Παμλίδης

Την πρώτη τους συμμετοχή σε φιλικό, έστω και για ένα ημίχρονο πραγματοποίησαν οι δύο έμπειροι επιθετικοί Τζερόνιμο Μπαράλες και Γιώργος Παμλίδης. Ο Μπαράλες έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην Καλαμάτα και ο Παμλίδης στο δεύτερο 40λεπτο. Να σημειωθεί ότι το γκολ του Μπαράλες είναι το πρώτο του για φέτος έστω και σε φιλική αναμέτρηση και μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή.

 

Είδαν το φιλικό Ράλλης, Γεωργόπουλος

Το φιλικό με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Ράλλης μαζί με τον υπεύθυνο του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας Βασίλη Γεωργόπουλο.

 

Την Τρίτη επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το τέλος του φιλικού η αποστολή της ομάδας πήρε το δρόμο της επιστροφής στην Καλαμάτα και από την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχίσει την προετοιμασία, με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια μέχρι την έναρξης των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.