Κυριακή, 30 Νοέμβριος 2014 22:39

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 2-1: Με Δημητριάδη πήρε το ντέρμπι!

Γράφτηκε από τον

Ο Πέτρος Δημητριάδης άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα και η "Μαύρη Θύελλα πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναργειακό, αποτέλεσμα που την φέρνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Δόξα Νέας Μανωλάδας.


Το αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε ανάλογα στο φινάλε από τους παίκτες και τους περισσότερους από 1.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αφού η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια αδυνατούσε να κερδίσει τα μεγάλα ματς στην έδρα της. Σήμερα όμως απέναντι σε στον αήττητο και πρωτοπόρο Παναργειακό κατάφερε να πάρει έστω και δύσκολα το τρίποντο, το οποίο ήταν το τρίτο συνεχόμενο στο πρωτάθλημα μετά τα δύο διπλά απέναντι σε Βάρδα και Αχαϊκή.

Είχαν από ένα ημίχρονο

Στο σημερινό ματς οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Η Μεσσηνιακή ομάδα έβαλε τις βάσεις για την πολύτιμη νίκη στο ξεκίνημα του αγώνα με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Πέτρο Δημητριάδη που πέτυχε δύο γκολ στο 4' και το 18'. Στο πρώτο μέρος οι «μελανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν και άλλο το σκορ και να σφραγίσουν την νίκη τους.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Ο Παναργειακός μπήκε πιο δυνατά, απέναντι σε μια Καλαμάτα που οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Οι φωνές των γηπεδούχων για κάποια σφυρίγματα που πήραν οι φιλοξενούμενοι ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένες αφού ο Παναργειακός έπαιρνε (σε αντίθεση με την Καλαμάτα) πολύ εύκολα φάουλ ενώ οι κίτρινες κάρτες ήταν 7-2 υπέρ των φιλοξενούμενων!
Ωστόσο, πέρα από τον όποιο ρόλο έπαιξε η διαιτησία, στο β' ημίχρονο ο Παναργειακός ήταν η ομάδα που κυκλοφόρησε την μπάλα. Έδειξε δείγματα τεχνικής ομάδας και κατά διαστήματα πίεσε ασφυκτικά την Καλαμάτα, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πολλά λάθη και έδειξε και σημάδια κόπωσης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες φάσεις και τελικά μείωσαν στο 65', ωστόσο στην συνέχεια παρότι είχαν την υπεροχή δεν δημιούργησαν την μεγάλη φάση. Τέλος καλό, όλα καλά όμως για την Μεσσηνιακή ομάδα που παρά τις απουσίες της, πήρε την νίκη σε ένα μεγάλο ματς, πλησίασε την κορυφή και βλέπει πλέον με περισσότερη αισιοδοξία την υπόθεση τίτλος.
Η εικόνα του β' μέρους σίγουρα θα προβληματίσει τον Κουρμπανά, ωστόσο το κύριο ζητούμενο χθες ήταν οι βαθμοί.
Για τον διαιτητή Δραγάτη (Αν. Αττικής) τα είπαμε, η Καλαμάτα είχε παράπονα.  Βοηθοί του ήταν οι Ρούντος, Τσαλίκογλου (Αν. Αττικής).
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σκάρος, Ρούσσης, Νιφορόπουλος, Ηλιόπουλος, Καλαντζής, Παππος, Λιόσης, Τριμπόνιας. Δεύτερη κίτρινη και αποβολή ο Ηλιόπουλος στο 91'.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πάππος, Νιφορόπουλος (77' Κουντάνης), Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Μαρτίνος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σκάρος, Δημητριάδης (60' Γεωργακόπουλος), Καλαντζής (87' Σκαρλάτος).
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Κατσιαούνης, Λιόσης, Καλαγκάνης (70' Τριμπόνιας), Ρότα, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Αγγελόπουλος (32' Μπιτζής), Παπαιωάννου (60' Ογιος), Ετόφ, Κοιλιάρας, Πούτσης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4' ΓΚΟΛ 1-0! Ο Καλαντζής εκτέλεσε ένα φάουλ η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και έφτασε στον Δημητριάδη που από κοντά με πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

16' Μεγάλη ευκαιρία η Καλαμάτα. Ο Νιφορόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Δημητριάδης πήρε την κεφαλιά από τον Κατσιαούνη που έκανε άστοχη έξοδο αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

18' ΓΚΟΛ Δημητριάδης 2-0! Μακρινή μπαλιά του Καλαντζή, ο Δημητριάδης πρόλαβε τον Κατσιαούνη που έκανε έξοδο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-0.

30' Ο Καλαντζής βρήκε τον Δημητριάδη που έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ηλιόπουλο ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ.

35' Σέντρα Νιφορόπουλου, κεφαλιά Καλαντζή στη γωνία, απόκρουσε ο Κατσιαούνης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δημητριάδης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ρότα και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιτ τον Δημητριάδη.

36' Πρώτο σουτ για το Αργος με τον Πούτση, άουτ η μπάλα ενώ έλεγχε τη φάση ο Πάππος.

42' Σουτ του Νιφορόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα ένα μέτρο άουτ.

49' Ο διαιτητής απέβαλλε τον γυμναστή της Καλαμάτας Ευτύχη Τασσιόπουλο που ήταν στον πάγκο για διαμαρτυρία. Να θυμίσουμε ότι ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς ήταν τιμωρημένος, δεν ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά παρακολούθησε το ματς έξω από τα κάγκελα του Σταδίου, πίσω από τον πάγκο της Καλαμάτας.

55' Φάση διαρκείας και δυνατό σουτ του Λιόση όμως ο Πάππος απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

65' ΓΚΟΛ 2-1. Ο Παναργειακός μειώνει με τον Ογιος σε 2-1. Συνδυάστηκαν οι Κοιλιάρας, Μπιτζής και ο Ογιος πήρε την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή και με πολύ ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1.

94' Φάση διαρκείας και πλασέ του Ετόφ από κοντά, μπλόκαρε ο Πάππος.