Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 21:05

ΕΠΣΜ: Απαραίτητο το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣΜ: Απαραίτητο το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή

Οι προπονητές των ομάδων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΜ, θα πρέπει σύντομα να προμηθευτούν το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2024-2025.


Με την πιστοποίηση αυτή θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των σωματείων στα επίσημα παιχνίδια, για να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και γενικά να καθοδηγούν τις ομάδες τους στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι προπονητές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το Δελτίο Πιστοποίησης για να αποκτήσουν το δικαίωμα παρουσίας τους στο πάγκο, αλλά και στο χώρο που επιτρέπεται να κινούνται κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων.
Η ΕΠΣΜ θέλοντας να διευκολύνει τις ομάδες, αλλά και τους προπονητές για να προχωρήσουν στην έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών για την Έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή στο Αρθρο 10 παράγραφος 3α ισχύουν τα εξής: Έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή α) Πριν την έναρξη κάθε Αγωνιστικής Περιόδου (για κάθε Κατηγορία Πρωταθλήματος ξεχωριστά) και σύμφωνα με την προκήρυξη του εκάστοτε Πρωταθλήματος, θα πρέπει να κατατίθενται από όλες τις Π.Α.Ε. και τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία, αποκλειστικά και με ηλεκτρονικό τρόπο στο Τμήμα Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο. (ηλεκτρονική διεύθυνση: proponites@epo.gr ή αντίστοιχα στην εκάστοτε οικεία Ε.Π.Σ. (για τα τοπικά Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ.), τα έγγραφα / δικαιολογητικά έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή Αγωνιστικής Περιόδου 2024-2025. Η αποστολή των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται το αργότερο έως και τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη της κάθε Κατηγορίας Πρωταθλήματος ξεχωριστά, ώστε όλοι οι Προπονητές (Α’ Προπονητής / Βοηθός Προπονητής / Προπονητής Τερματοφυλάκων / Προπονητής Φυσικής Κατάστασης), όλων των κατηγοριών των Π.Α.Ε. και των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων, να έχουν εμπρόθεσμα το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή στην κατοχή τους. Όλα τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία και οι Π.Α.Ε. έχουν την υποχρέωση να έχουν εκπληρώσει τουλάχιστον τη θέση του (Α’) Προπονητή τους και να έχουν προμηθευτεί το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή Αγωνιστικής Περιόδου 2024-2025.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης, αφορά τα σωματεία των Α’ και Β’ τοπικών κατηγοριών, είναι τα ακόλουθα:

1. Αίτηση του Ποδοσφαιρικού Σωματείου.
2. Αντίγραφο Ταυτότητας Προπονητή UEFA / Ε.Π.Ο., με ημερομηνία λήξης 31.12.2024.
3. Έγχρωμη φωτογραφία Προπονητή.
4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 (υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) το οποίο θα γράφει: ότι ο Προπονητής δεν εμπίπτει στα κωλύματα που προβλέπονται από το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και ότι αποδέχεται στο σύνολό τους όλες τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο..
5. Αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού (θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του εκάστοτε Προπονητή / Βοηθού Προπονητή κ.λπ.).
6. Επίσημο αποδεικτικό υποβολής του Ιδιωτικού Συμφωνητικού (Κατάσταση Συμφωνητικών) μέσω TAXIS (με καταγεγραμμένη την αντίστοιχη ειδικότητα).
7. Καταβολή παράβολου 75,00 ευρώ στο ταμείο της Ε.Π.Σ..
8) Υπογεγραμμένη δήλωση    Π.Δ., Αξιωματούχων ομάδας (εφόσον δεν έχει αποσταλεί).
9) Βεβαίωση αναγνωρισμένου από την Π.Ε.Π.Π. Συνδέσμου Προπονητών, ότι ο Προπονητής είναι ενεργό μέλος του”.