Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 22:10

Λουτσέσκου: «Έχουμε κίνητρο για το αυριανό παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς»

Γράφτηκε από τον
Λουτσέσκου: «Έχουμε κίνητρο για το αυριανό παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς»

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League θέλει να «σφραγίσει» και τυπικά αύριο στην Ιρλανδία, στο δεύτερο παιχνίδι για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς, ο ΠΑΟΚ (22:00, Novasports Prime).

Ο «Δικέφαλος», με «προίκα» το υπέρ του 4-0 από το πρώτο ματς στο γήπεδο της Τούμπας, είναι έτοιμος, όπως τόνισε εμφατικά σήμερα, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, να κερδίσει και στη ρεβάνς, μη έχοντας στο μυαλό του τι έγινε στη μάχη στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν ξέρω πώς να απαντήσω για τη διαχείριση του πνεύματος της ομάδας, σαν άτομο έχω πάντα κίνητρο, ζω με αυτό, προσπαθώ να δίνω και στους άλλους κίνητρο. Νομίζω και οι παίκτες αντιλαμβάνονται το ίδιο. Ξέρουν ότι αυτό που γίνεται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή είναι ένα ματς από μόνο του. Μπορεί να τιμωρηθείς αν δεν το δεις έτσι. Προετοιμάζω το αυριανό παιχνίδι με τρόπο για να παλέψουμε για τη νίκη, γιατί αυτή μας δίνει την πρόκριση στο Europa League και βελτιώνει την νοοτροπία μας. Μας δίνει την αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Οι παίκτες που παίζουν, όσοι είναι στον πάγκο, αλλά και όσοι μπαίνουν ως αλλαγή, πρέπει να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση. Χρειάζεται να κάνουμε αύριο τα πάντα για να φύγουμε με την πρόκριση και να παίξουμε ένα ωραίο παιχνίδι. Η νοοτροπία μας στο παιχνίδι αφορά και στον Κουλιεράκη (σ.σ. θα παίξει αύριο για τελευταία φορά με τη φανέλα τον ΠΑΟΚ)».

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, με τη σειρά του, εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη διαδικασία επισήμανε: «Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, πρέπει να σκέφτεσαι μόνο αυτό. Δεν έχουμε στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Είναι ποδόσφαιρο και στο ποδόσφαιρο όλα πρέπει να τα σκέφτεσαι, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Για την αμυντική βελτίωση του ΠΑΟΚ, αλλά και το προσωπικό κίνητρό του μέσω του Europa League τόνισε: «Ζητούμενο για όλους στην ομάδα είναι το μηδέν παθητικό. Στην αρχή της σεζόν δεχθήκαμε κάποια γκολ που δεν έπρεπε, αλλά βελτιωνόμαστε και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Όταν βλέπεις τις ομάδες στο Europa League καταλαβαίνεις πόσο μεγαλώνει το επίπεδο της διοργάνωσης κάθε χρόνο και πόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται. Το Europa League γίνεται καλύτερο χρόνο με το χρόνο. Κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ξεχωριστή, ανυπομονώ για την ευρωπαϊκή συνέχειά των αγώνων μας».

  ΑΠΕ-ΜΠΕ