Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 18:45

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Εντός με ΠΑΣ Σπάρτης την Κυριακή η Εράνη

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Εντός με ΠΑΣ Σπάρτης την Κυριακή η Εράνη

Με τη διεξαγωγή των δέκα αγώνων της πρώτης φάσης, ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο το Κύπελλο Ελλάδας Betsson για τη σεζόν 2024- 2025 και υπόσχεται για άλλη μια χρονιά δυνατές συγκινήσεις για τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες της α’ φάσης, στην οποία συμμετέχουν Κυπελλούχοι και φιναλίστ των ΕΠΣ, θα είναι μονοί, στην έδρα των ομάδων που κληρώθηκαν πρώτες, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει η διαδικασία της παράτασης και -αν χρειαστεί- των πέναλτι.
Η Μεσσηνία εκπροσωπείται στο θεσμό με δύο ομάδες, την Κυπελλούχο Εράνη και τη “Μαύρη Θύελλα”, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 και μπαίνει στη διοργάνωση από τη β’ φάση. Η Καλαμάτα θα αναμετρηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη με την Κυπελλούχο Ρεθύμνου, Επισκοπή. Αντίθετα η Εράνη ρίχνεται στη μάχη από αυτή την Κυριακή. Η φιλιατρινή ομάδα θα υποδεχτεί μεθαύριο στις 5 μ.μ. τον ΠΑΣ Σπάρτης, που κατέκτησε το κύπελλο στη Λακωνία. Αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει πάλι εντός έδρας, την κυπελλούχο Κυκλάδων, Θύελλα Καμαρίου στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ στην γ’ φάση (στις 15 Σεπτεμβρίου) η ομάδα που θα συνεχίσει από τα παραπάνω ζευγάρια, θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον νικητή του ζευγαριού Κόρινθος - Διαγόρας Ρόδου.
Τον αγώνα της Εράνης με τον ΠΑΣ Σπάρτης θα διαιτητεύσει ο Κουρτέσης με βοηθούς τους Παπαγεωργίου και Τσούκα, όλοι από την Αρκαδία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου (31/8 – 1/9) έχει ως εξής:

Σάββατο

ΑΕ Ευόσμου - Απόλλων Παραλιμνίου, 5 μ.μ.

Κυριακή

Ζάκυνθος - ΠΑΟ Βάρδας, 4 μ.μ.
Εράνη Φιλιατρών – ΠΑΣ Σπάρτης, 5 μ.μ.
Αγιος Δημήτριος - Νέα Αρτάκη, 5 μ.μ.
ΑΕΡ Αφάντου-Σαρωνικός Αναβύσσου, 5 μ.μ.
Ερμής Καναλίου - Αναγέννηση Αρτας, 5 μ.μ.
Ατρόμητος Παλαμά - Ακαδημία Πλαταμώνα, 5 μ.μ.
Εθνικός-Αγιος Νικόλαος, 5 μ.μ.
Απόλλων Κρύας Βρύσης – Εορδαϊκός, αναβλήθηκε
Βύρων Καβάλας - Αρης Αβάτου, 5 μ.μ.
* Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν: Πανθρακικός, Δόξα Βώλακα, Ορέστης Ορεστιάδας, ΑΟ Σάρτης, Κιλκισιακός, Νάουσα, Ερμής Αμυνταίου, Αστραπή Μεσοποταμίας, Σπάρτακος, Θύελλα Κατσικά, ΑΕ Λευκίμμης, Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου, Σμόλικας, Παλληξουριακός, Θύελλα Πατρών, Κόρινθος, ΑΕ Ερμιονιδας, Αστέρας Σταυρού, Απόλλων Ευπαλίου, Μανδραϊκός, Επισκοπή, ΑΕ Κυδωνίας, Νέα Ιωνία, Θύελλα Καμαρίου, Αιγέας Πλωμαρίου, Διαγόρας Ραχών και Θύελλα Χαλκειού.