Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014 20:56

Αναμενόμενη εικόνα στο ντέρμπι…

Γράφτηκε από τον

Η τελευταία εικόνα είναι πολλές φορές αυτή που μένει περισσότερο, για αυτό και μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον Παναργειακό πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι η ομάδα του Αργους είναι καλύτερη από την Καλαμάτα, βλέποντας το πιεστικό τελευταίο ημίωρο των φιλοξενούμενων.


Πραγματικά στο διάστημα αυτό η αδυναμία της Καλαμάτας να κρατήσει τη μπάλα προβλημάτισε, όμως αν δούμε συνολικά το παιχνίδι θα διαπιστώσουμε πως ήταν ένα αναμενόμενα μοιρασμένο ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες περίπου ίδιας δυναμικότητας, οι οποίες όμως έδειξαν και αδυναμίες.
Ο Παναργειακός παρουσίασε τεχνικές αρετές στο β' ημίχρονο όταν κυνηγούσε το σκορ και ρίσκαρε βγάζοντας πολλούς παίκτες μπροστά. Στο πρώτο ημίχρονο όμως η άμυνα του ήταν σε… πανικό. Η Καλαμάτα χωρίς καν να εντυπωσιάσει πέτυχε εύκολα δύο γκολ και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες ακόμη για να καθαρίσει το ματς. Το γρήγορο γκολ σίγουρα έπαιξε το ρόλο του, ωστόσο η ουσία είναι πως στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν τραγική ενώ επιθετικά το πρώτο σουτ του Παναργειακού έγινε στο 36'.
Το πρόβλημα για την Καλαμάτα ήταν πως στο δεύτερο ημίχρονο που ο Παναργειακός ρίσκαρε, δεν είχε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τα κενά του αντιπάλου, να βγει μπροστά και να τελειώσει το ματς. Ίσως δεν είχε τους παίκτες, ίσως έπαιξε ρόλο η κούραση, ίσως ακόμη και το άγχος για το αποτέλεσμα. Για αυτό και η εικόνα της προβλημάτισε δικαιολογημένα σε αυτό το διάστημα. Πάνω από όλα όμως σε ένα τέτοιο ντέρμπι αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Η Καλαμάτα το πήρε στα… σημεία και πλέον κοιτάζει με ηρεμία τα πιο βατά ματς που ακολουθούν.

Ν.Τσ.