Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 21:04

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλική νίκη με 5-0 επί του Παμίσου (φώτο)

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλική νίκη με 5-0 επί του Παμίσου (φώτο)

Η Καλαμάτα συνέχισε το νικηφόρο σερί της στα φιλικά παιχνίδια, επικρατώντας 5-0 του Παμίσου στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.

Χωρίς να μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα, δεδομένου πως τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, οι παίκτες της “Μαύρης Θύελλας” έδειξαν διάθεση και όρεξη, σημειώνοντας την 5η νίκη σε ισάριθμα φιλικά τεστ προετοιμασίας.

Έπαιξαν τους “Νησιώτες” στο μισό γήπεδο, όπως ήταν φυσικό, ενώ ο Μορέιρα ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου, πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα του γκολ με τα “ασπρόμαυρα”.

Ο Νίκος Αναστόπουλος χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες στο ματς, μία σε κάθε ημίχρονο των 40 λεπτών και δύο σχήματα, το 3-2-3-1 και το 4-2-1-3.

Η μία, λοιπόν, αποτελούνταν από τους Μέντες στα γκολπόστ (στο 27' την θέση του πήρε ο Κότσαρης), με τον Ουές να παίζει στο δεξί άκρο και τον Βαλεριάνο αριστερά. Στην τριάδα της άμυνας στα δεξιά ήταν ο Στρούγγης, στο κέντρο ο Τσελεπίδης και αριστερά ο Πίρινεν.

Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ριένστρα, από τα πόδια του οποίου περνούσε όλο το παιχνίδι και δίπλα του ήταν ο Μπακαγιόκο. Στην επίθεση, οι Γρίβας και Μορέιρα ήταν οι δύο επιλογές στα άκρα, με τον Μπαράλες να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Στο β' μέρος κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κότσαρης, ενώ από το 67' συνέχισε ο Λαδάς. Η τετράδα στην άμυνα αποτελούνταν από τα δεξιά προς τα αριστερά από τους Στίκα, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδη (67' Καστόρας), Χότζα.

Στα χαφ έπαιξαν οι Κατάλντι και Ουμπέντα, λίγο πιο μπροστά τους ο Ξενιτίδης, οι Ντιγκινί και Φρίμπονγκ εναλλάσσονταν στα “φτερά”, ενώ ως “ψευτοεννιάρι” αγωνίστηκε ο Παμλίδης.

Η Καλαμάτα μπήκε μπροστά στο σκορ στο 14'. Έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ουές από δεξιά, ο Μορέιρα με σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσιφτσή.

Στο 28' από γύρισμα του Μορέιρα, ο Γρίβας είχε πλασέ στο δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να διπλασιάζουν τα τέρματα τους στο 37', όταν ο Μπακαγιόκο έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και έδωσε κάθετα στον Μορέιρα, ο οποίος με ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία (0-2).

Οι παίκτες της “Μαύρης Θύελλας” συνέχισαν στο ίδιο... τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 50'. Ο Ντιγκινί πάσαρε, ο Παμλίδης άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει και ο Ξενιτίδης με συρτό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Τσιφτσή για το 0-3.

Στο 56' από γύρισμα του Στίκα από τα δεξιά, ο Κλ. Ντίσα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-4, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Ντιγκινί με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 68'.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Ηλίας Μουρούσιας): Τσιφτσής, Πλατάνας (75' Λεονάρντο), Αναστασίου (65' Μπούνας), Καλογερόπουλος, Λάγιος (60' Λέρα), Αλ. Ντίσα (53' Αθανασόπουλος), Αντεμάι (46' Μπαμπά), Μαθιόπουλος, Πετρουλάκης (68' Μακαρούνης), Κλ. Ντίσα (59' Θεοδωρακόπουλος), Κόντο (46' Μπβουντούρα).

Έπαιξαν και οι Λέρα, Μπαμπά, Μακαρούνης, Αθανασόπουλος, Μπούνας, Μπβουντούρα, Θεοδωρακόπουλος, Λεονάρντο.

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Α’ Ημίχρονο: Μέντες (27′ Κότσαρης), Ουές, Στρούγγης, Τσελεπίδης, Πίρινεν, Βαλεριάνος, Μπακαγιόκο, Ριένστρα, Γρίβας, Μορέιρα, Μπαράλες,

Β’ ημίχρονο: Κότσαρης (67′ Λαδάς), Στίκας, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης (67′ Καστόρας), Χότζα, Ουμπέντα, Κατάλντι, Ξενετίδης, Φρίμπονγκ, Ντιγκινί, Παμλίδης.