Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 16:19

ΕΡΑΝΗ – ΠΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 4-2: Δίκαιη πρόκριση με 4 διαφορετικούς σκόρερ

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ – ΠΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 4-2: Δίκαιη πρόκριση με 4 διαφορετικούς σκόρερ

Με το… δεξί μπήκε στο Κύπελλο Ελλάδας η Εράνη. Η κυπελλούχος Μεσσηνίας νίκησε χθες στα Φιλιατρά με 4-2 τον ΠΑΣ Σπάρτης σε νοκ – άουτ αναμέτρηση και προκρίθηκε στη β’ φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την προσεχή Κυριακή την κυπελλούχο Κυκλάδων Θύελλα Καμαρίου.


Αν προκριθεί θα παίξει μάλιστα ξανά εντός έδρας, με το νικητή του ζευγαριού Κόρινθος - Διαγόρας Ρόδου.
Η Εράνη μπροστά σε 400 φιλάθλους, ήταν χθες ανώτερη από την ομάδα της Λακωνίας και είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Στα αξιοσημείωτα ότι σκόραρε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.


Στα 42 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς ο Σαραντόπουλος έδωσε προβάδισμα στην Εράνη και στο 7’ ο Καπλάνης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 9’ όμως ο Ζαχαριάς μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Η Εράνη έλεγχε πάντως το ματς και είχε ευκαιρίες για τρίτο γκολ, που ήρθε στο 75’ από τον Κόλλια και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιχόπουλος έκανε το 4-1. Ο ΠΑΣ Σπάρτης περιόρισε απλά την έκταση της ήττας με το γκολ του Μαλτέζου στο 85’.
Να σημειωθεί ότι το χθεσινό ήταν το πρώτο επίσημο ματς των δύο ομάδων, που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας ως κυπελλούχοι, ενώ από τη β’ φάση μπαίνουν στη διοργάνωση και οι ομάδες της Super League 2.
Η Εράνη έδειξε πιο έτοιμη και αιφνιδίασε τους Λάκωνες, καθώς στην πρώτη φάση από γέμισμα του Καπλάνη, ο Σαραντόπουλος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και αφότου απέφυγε και τον πρώην γκολκίπερ του Παμίσου Τάσο Τρακάκη, έκανε σε κενή εστία το 1-0. Στο 7’ ο Τσαρούχας έκανε “τσαφ”, ο γκολκίπερ Τρακάκης έδιωξε, αλλά όχι μακριά ο Καπλάνης με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Ο ΠΑΣ Σπάρτης σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία. Από κάθετη πάσα του Στρατή, ο Ζαχαριάς βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ νίκησε τον Αντωνόπουλο. Στο 17’ από σέντρα του Φλαριώτη, ο Σαραντόπουλος στο β’ δοκάρι τελείωσε τη φάση με το εξωτερικό, αλλά ο Ζορμπάς πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή. Νέα ευκαιρία στο 40’ για την Εράνη με την κεφαλιά του Μπινιώρη (από σέντρα του Κωνσταντόπουλου) που έδιωξε στη δεξιά του γωνία ο Τρακάκης και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαραντόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ.


Στο β’ μέρος, η Εράνη απείλησε με την κεφαλιά του Καπλάνη στο 50’ που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 66’ ο Τρακάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μαρτίνι. Στο 75’ ο Μιχόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κόλλιας ανενόχλητος πέτυχε με κεφαλιά το 3-1, στην πρώτη του μάλιστα επαφή με την μπάλα και το πανηγύρισε έξαλλα. Στο 79’ ο σκόρερ βγήκε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Μπινιώρη, με τον Τρακάκη να διώχνει σε κόρνερ. Από το κόρνερ ήρθε το 4-1 με σουτ στην κίνηση του Μιχόπουλου από σέντρα του Σαραντόπουλου. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Μαλτέζος με πλασέ στο β’ δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Πετράκου.


ΕΡΑΝΗ (Βαγγέλης Στουρνάρας): Αντωνόπουλος, Καπλάνης (83’ Καρακατσάνης), Μπινιώρης, Ράτο, Μπουρδέκας (83’ Πράνταλος), Μαρτίνι (75’ Κόλλιας), Κωνσταντόπουλος, Σαραντόπουλος, Φλαριώτης (83’ Χάρμπας), Τσακωνάκος (65’ Μιχόπουλος), Λαμπρόπουλος.
ΠΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: (Τέλης Φωτόπουλος): Τρακάκης, Κουλογεωργίου, Σαρρής (76’ Τολάκου), Τσαρούχας, Ζορμπάς, Ζαχαριάς (46’ Αγαθίας), Μανίκας (62’ Κανελλάκης), Πετράκος, Μαλτέζος, Διαμαντάκος (50’ λ.τρ. Λάμπρου), Στρατής (76’ Μιχαλαριάς)