Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 17:05

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Η πρώτη συγκέντρωση των διαιτητών ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Η πρώτη συγκέντρωση των διαιτητών ποδοσφαίρου

Την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2024-2025 πραγματοποίησαν οι διαιτητές της ΕΠΣ Μεσσηνίας, τη Δευτέρα το βράδυ.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, όπου έδωσαν το παρών ο πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης με τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο διαιτησίας Αγγελο Γεωργόπουλο.
Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση που αφορούσε στην ενημέρωση των διαιτητών για τα παιχνίδια της Β’ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας, που θα κληθούν να διευθύνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Βασίλης Σπηλιώτης ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία, αλλά και καλές διαιτησίες και επέστησε την προσοχή όλων τόσο στην εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά και στη διάρκεια των αγώνων, όπου επισήμανε πως θα πρέπει όλοι να φεύγουν από το γήπεδο απαρατήρητοι, χωρίς να τους σχολιάζουν φίλαθλοι και παράγοντες, αφού θα έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στη σύντομη ομιλία του προς τους διαιτητές και ο Αγγελος Γεωργόπουλος, που συμφώνησε σε όλα όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος κ. Σπηλιώτης.


Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας (Σταύρος Λάμιας, Νίκος Χρονόπουλος, Βασίλης Γεωργακίλας, Γιώργος Γεωργιόπουλος) με τον πρόεδρο Ηλία Αλεξέα, καλωσόρισαν όλους τους διαιτητές, παλιούς και νέους και μετά τις ευχές για καλή χρονιά και υγεία, τους ενημέρωσαν για θέματα διαιτησίας, για τις δευτεριάτικες συγκεντρώσεις, για τη συμπεριφορά τους σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες στη διάρκεια των αγώνων.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Σοφία Αθανασοπούλου, που από φέτος τοποθετήθηκε στους πίνακες παρατηρητών Β’ κατηγορίας.Αμέσως μετά ο Νίκος Χρονόπουλος, που εκτός από μέλος της Ε.δ., είναι παρατηρητής και εκπαιδευτής διαιτησίας, ενημέρωσε τους διαιτητές για το τι ισχύει σε ότι αφορά το πέναλτι, σημειώνοντας ότι τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ σε αυτή τη φάση και σε κάποια από αυτά ίσως χρειαστεί να αναδειχθεί νικητής μέσα από αυτή τη διαδικασία.


Παρών ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσάρης, οι παρατηρητές Παναγιώτης Μαυροειδάκος και Γιώργος Μπάκας.