Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 11:26

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ” Για νικηφόρα πρεμιέρα στο Κύπελλο με Επισκοπή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”  Για νικηφόρα πρεμιέρα στο Κύπελλο με Επισκοπή

Μετά από έξι φιλικά προετοιμασίας, ήρθε η ώρα για την Καλαμάτα να δώσει το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

Η “Μαύρη Θύελλα” αναχωρεί σήμερα για την Κρήτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κυπελλούχο Ρεθύμνου, Επισκοπή, στο πλαίσιο της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς είναι νοκ – άουτ και θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο “Θ.-Ι. Βαρδινογιάννης” .

Η Καλαμάτα, ως ομάδα Super League 2, μπαίνει από αυτόν το γύρο στη διοργάνωση και αγωνίζεται υποχρεωτικά εκτός έδρας, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση πρόκρισης στην γ’ φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή. Η Επισκοπή αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και θέλει να επιστρέψει σε αυτές.

Σήμερα όμως είναι μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας και η Καλαμάτα οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρή, ώστε να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της και να πάρει και ψυχολογία ενόψει πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι η Super League 2 θα κάνει σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ μεθαύριο θα γίνει ο καθορισμός των ομίλων και η κλήρωση.

Η Καλαμάτα μέχρι σήμερα έχει δώσει, όπως προαναφέραμε, έξι φιλικούς αγώνες με απολογισμό πέντε νίκες κόντρα σε Πόντιους Κατερίνης (3-0), Μακεδονικό (1-0), Εθνικό Ν. Κεραμιδίου (2-0) , Παναργειακό (0-1), Πάμισο (0-5) και μια ισοπαλία (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης Β’ στο τελευταίο τεστ πριν την Επισκοπή.

Στα αξιοσημείωτα ότι κράτησε σε όλα τα ματς ανέπαφη την εστία της. Εκτός πλάνων για την Κρήτη είναι οι Τζανακάκης, Ματέους και ο διεθνής Βολιβιανός επιθετικός Κάρμελο Αλγκαρανάζ, που σκόραρε μάλιστα το δεύτερο γκολ στη νίκη της Βολιβίας με τη Βενεζουέλα (4-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Τέλος να αναφέρουμε ότι η Καλαμάτα πήρε, όπως αναμενόταν το πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Η αρμόδια επιτροπή χορήγησε επίσης άδεια σε Πανιώνιο, Παναχαϊκή και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ δεν έλαβε πιστοποιητικό η ΠΑΕ Ιωνικός, που ως γνωστόν, δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και θα παίξει στο τοπικό.