Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 14:51

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Πρόκριση από την… άσπρη βούλα με Παμλίδη

Γράφτηκε από τον
ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Πρόκριση από την… άσπρη βούλα με Παμλίδη

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έφυγε από την Κρήτη η Καλαμάτα. Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε χθες στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” με 1-0 την Επισκοπή σε νοκ – άουτ αναμέτρηση και θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή την Παναχαϊκή στην Πάτρα, επίσης σε παιχνίδι νοκ – άουτ.

Η μεσσηνιακή ομάδα πήρε τη νίκη χάρη σε εύστοχη πέναλτι του Παμλίδη στο 24ο λεπτό, ενώ νωρίτερα είχε δοκάρι στο 20’ με τον Ντιγκινί και νέο δοκάρι με τον Μορέιρα στο 29’. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν πάθος και μαχητικότητα, αλλά ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας, μιας και η Επισκοπή προετοιμάζεται για την Α’ κατηγορία Ρεθύμνου και η Καλαμάτα για τη Super League 2.
Η μεσσηνιακή ομάδα είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις γηπεδικές συνθήκες (πλαστικός τάπητας και μικρό γήπεδο), αλλά πέτυχε το σκοπό της και μπήκε με το… δεξί στο Κύπελλο Ελλάδας.
Στα αξιοσημείωτα ότι κράτησε για έβδομα ματς το μηδέν, έχοντας παίξει βέβαια με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους. Μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία, αλλά το χθεσινό ήταν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Ακολουθεί η Παναχαϊκή που απέκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου και στη συνέχεια η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εφόσον βέβαια η Super League 2 ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.
Οσον αφορά το ματς με την Επισκοπή, η Καλαμάτα είχε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε στο 16’ με το σουτ του Αναστασόπουλου που έφυγε άουτ και στο 18’ με την κεφαλιά του Τσελεπίδη που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 20’ ο Ντιγκινί σημάδεψε το δοκάρι, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 0-1. Ο Αργυρός ανέτρεψε τον Φρίμποργκ και ο Παμλίδης από την άσπρη βούλα ευστόχησε το πέναλτι. Στο 29’ από σέντρα του Φρίμπονγκ, ο Μορέιρα πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο β’ μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Καλαμάτα να ελέγχει το παιχνίδι και να μην απειλείται, αλλά να μην πετυχαίνει και το δεύτερο γκολ, ώστε να σφραγίσει την πρόκριση, που ήρθε με το μίνιμουμ σκορ.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Ψαρράς, Ψωρογιάννης, Λουμπόγια, Αργυρός, Κριμιανιώτης, Χουρδάκης, Ρούμπι 85’ (Φώτος), Αθανασιάδης, Σιδηρόπουλος (64’ Αροσβίλι), Πεκίνι (52’ Λαζίδης), Κουκούλης (52’ Κουσούλης)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κότσαρης, Κωνσταντινόπουλος, Ουές, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Ξενιτίδης (58’ Ριένστρα), Αναστασόπουλος (85’ Βαλεριάνος), Μορέιρα, Φρίμπονγκ, Παμλίδης (85’ Ουμπέντα), Ντιγκινί (64’ Γρίβας).