Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 15:08

ΕΡΑΝΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 0-1: Ταξίδι με άδοξο φινάλε

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 0-1: Ταξίδι με άδοξο φινάλε

Ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο το ταξίδι της Εράνης στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας. Οι Φιλιατρινοί γνώρισαν οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Κυπελλούχο Κυκλάδων, Θύελλα Καμαρίου, με 1-0 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, με τους “πράσινους” να επικεντρώνονται πλέον στις υποχρεώσεις τους εντός Μεσσηνίας.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Στουρνάρα μπήκαν με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και στο πρώτο τέταρτο σπατάλησαν τρεις ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να μπουν από νωρίς σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Σαραντόπουλος λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Φαρμάκη, με τον εξτρέμ της Εράνης να συγκλίνει από τα αριστερά και να δοκιμάζει το πόδι του, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Θύελλας. Στο 10' ο Φλαριώτης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έβγαλε τετ α τετ τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Φαρμάκη. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Φλαριώτη, καθώς κόντραρε στα πόδια του και κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι προ κενής εστίας! Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαραντόπουλος ύψωσε την μπάλα για τον Κωνσταντόπουλο,ο οποίος με πλάτη στο τέρμα την στόπαρε με το στήθος και έκανε το γυριστό σουτ, με την μπάλα να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Θύελλα Καμαρίου ισορρόπησε το ματς, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητική προς την εστία του Αντωνόπουλου.

Στο 40' η κεφαλιά του προωθημένου Μπουρδέκα έπειτα από κόρνερ του Σαραντόπουλου δεν βρήκε στόχο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σαραντόπουλος έφτασε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και βρήκε ξεμαρκάριστο τον Τσακωνάκο, όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κακούς οιωνούς για τους Κυπελλούχους Μεσσηνίας, καθώς στο 50ο λεπτό ο Τσακωνάκος συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Κοντομίχη, με τον ποδοσφαιριστή της Εράνης να αποχωρεί για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών για να τους τοποθετηθούν ράμματα στο φρύδι. Ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ήταν λίγος, αφού υπήρχαν πολλές διακοπές, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Στο 55' ο Κοντομίχος έκλεψε την μπάλα από τον Μπουρδέκα, προχώρησε και πλάσαρε, με τον Αντωνόπουλο να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα στην δεξιά του γωνία. Κι αφού... προειδοποίησαν, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εν τέλει το γκολ ένα λεπτό αργότερα. Ο Νικλητσιώτης, ο οποίος έχει αναδειχθεί από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, με ωραία προσποίηση άδειασε τον Καπλάνη και με ένα ξερό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Εράνης, ο οποίος είχε δύσκολο έργο αφού η μπάλα έσκασε πρώτα στο έδαφος πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Οι Κυπελλούχοι Μεσσηνίας αποσυντονίστηκαν από αυτή την εξέλιξη, δείχνοντας να ξεμένουν από φαντασία, επιθετικές λύσεις και δυνάμεις. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα στον Κόλλια και φάνηκε να έχουν δίκιο, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης άφησε το ματς να εξελιχθεί υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Εράνης. Στο 78' ο Λαμπρόπουλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπουρδέκας σπατάλησε και την τελευταία ευκαιρία για να οδηγήσει το ματς στην παράταση, όταν από γέμισμα του Σαραντόπουλου ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός είχε όλο το χρόνο να κοντρολάρει την μπάλα, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε έντασης μεταξύ ανθρώπων των δύο ομάδων, όμως με την παρέμβαση τον πιο ψύχραιμων η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα.


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Στουρνάρας): Αντωνόπουλος, Καπλάνης, Μπινιώρης, Ράττο, Μπουρδέκας, Μαρτίνι (90′ Χάρμπας), Κωνσταντόπουλος, Σαραντόπουλος, Φλαριώτης (67′ Κόλλιας), Τσακωνάκος (50′ λ. τρ. Μιχόπουλος), Λαμπρόπουλος
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Μάκης Πούλος): Φαρμάκης, Μπιρμπίλης, Μαντούσης, Καστράτι, Καρακούσης (78′ Θαναηλάκης), Σιμιτζής, Μαναριώτης (90+6′ Πεχλιβανόπουλος), Νικλησιώτης, Αχμετάι, Ζαμπέλης (34′ Κοντομίχης), Κουλόλι.