Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 16:26

Ξεκινά η ακαδημία του Εθνικού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά η ακαδημία του Εθνικού Καλαμάτας

Σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία της η νέα ακαδημία που δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες και προέκυψε μέσα από τη συνεργασία με τη γυναικεία ομάδα Εθνικός Καλαμάτας.


Η Ακαδημία FC Εθνικός Καλαμάτας, όπως είναι το πλήρες όνομα της νέας ακαδημίας που θα λειτουργεί από σήμερα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα έχει την τεχνική καθοδήγηση σε αγόρια και κορίτσια, αφού στόχους είναι η δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων.
Οι υπεύθυνες της Ακαδημίας Σταυρούλα Ασημακοπούλου, Σταυρούλα Δικαιουλάκου, ο προπονητής Παντελής Μάλαμας και ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Γιώργος Ασημακόπουλος θα περιμένουν τις νεαρές αθλήτριες και τους νεαρούς αθλητές σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο Δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων), όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ακαδημίας.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με, οι νεαρές αθλήτριες της ακαδημίας μεγαλώνοντας θα προωθούνται σ τη γυναικεία ομάδα του Εθνικού Καλαμάτας, ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και με τα αγόρια, καθώς στόχος είναι να δημιουργηθεί και ανδρικό τμήμα.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία της η ακαδημία θα ακολουθεί το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της UEFA, με στόχο τη σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και την ομαλή μετάβαση των νεαρών αθλητών στο ποδόσφαιρο των 11 παικτών. Για το σκοπό αυτό η ακαδημία θα λαμβάνει μέρος σε επίσημα τουρνουά 7×7 – 9×9 και 11×11.
Σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό θα λειτουργήσουν τμήματα κοριτσιών και αγοριών Κ6, Κ8, Κ10, Κ12 και οι ημέρες και ώρες των προπονήσεων είναι Δευτέρα 5.30 με 7 μ.μ., Πέμπτη και Παρασκευή 4 με 5.30 μ.μ.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν για την σεζόν 2024 – 2025 και αφορούν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και θα συνεχιστούν και στη διάρκεια των προπονήσεων.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Ασημακόπουλο Γιώργο (6973904455) και Μάλαμα Παντελή (6986068579).