Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 17:08

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Με σκόρερ το Μουλιάτο πήρε το εισιτήριο για τους “16”

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Με σκόρερ το Μουλιάτο πήρε το εισιτήριο για τους “16”

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0 η ΑΕ Μάνης επικράτησε του Παμίσου στο γήπεδο του Κάμπου και προκρίθηκε στους “16” του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι Μανιάτες είχαν ως “χρυσό” σκόρερ τον Γιώργο Μουλιάτο, αλλά έχασαν σωρεία ευκαιριών και κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις υπέρ τους. Πέρα από το γκολ οι παίκτες του Παναγιώτη Πολίμου είχαν δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι! Μόλις στο 10' οι γηπεδούχοι... άγγιξαν το γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Κυριάκου Πουλάκου μετά από ωραία σέντρα του Κουρούπη. Η ΑΕ Μάνης είχε και δεύτερο δοκάρι στο 33', όταν ο Μουλιάτος σέντραρε από τα αριστερά και ο Κυριάκος Πουλάκος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην ρίζα του αριστερού δοκαριού. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι πέταξαν στον... κάλαθο των αχρήστων μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν ο Τριανταφυλλάκης ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Κλέιβι Ντίσα, με τον κ. Κομπιλίρη να υποδεικνύει χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Κουρούπης, με τον Τσιφτσή να μαντεύει σωστά και να διώχνει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία. Το πολυπόθητο γκολ για τους Μανιάτες ήρθε σε κομβικό σημείο του αγώνα και συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Χατζηπαναγιώτης σέντραρε από τα δεξιά και ο ξεχασμένος Μουλιάτος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναγιώτη Πολίμου διαχειρίστηκαν εύκολα την υπέρ τους κατάσταση και απειλήθηκαν μόνο μία φορά στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αναστασίου επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Εξαρχάκο, με τον τερματοφύλακα των Μανιατών να έχει απάντηση και να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ.

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 61ο λεπτό, με τον Τριανταφυλλάκη να κάνει ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιφτσή. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η ομάδα της Δυτικής Μάνης θα υποδεχθεί τον ΑΟ Διαβολιτσίου στο ίδιο γήπεδο.


ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Εξαρχάκος, Χατζηπαναγιώτης, Παναγιώτης Πουλάκος, Γιαννής, Τζανετέας, Κουρούπης, Μουλιάτος (84′ Μαναρώλης), Πολίμος, Κυριάκος Πουλάκος, Τριανταφυλλάκης (89′ Σπυρέας), Σπυρόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Ηλίας Μουρούσιας): Τσιφτσής, Πλατάνας, Αναστασίου (84′ Μπούνας), Ντότσε, Καλογερόπουλος, Κλέιβι Ντίσα, Άλεξ Ντίσα (71′ Λάγιος), Κόντo (46′ Φυσαράκης), Πετρουλάκης, Θεοδωρακόπουλος (71′ Πανταζής), Αντεμάι.