Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 18:06

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 4-3 πεν. (0-0 κ.δ. και παρ.): Με ήρωα τον Παπαϊωάννου στη... ρώσικη ρουλέτα

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 4-3 πεν. (0-0 κ.δ. και παρ.):  Με ήρωα τον Παπαϊωάννου  στη... ρώσικη ρουλέτα

Με “ήρωα” τον τερματοφύλακα, Γιώργο Παπαϊωάννου, ο ΑΟ Φοινικούντας πήρε την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου Μεσσηνίας, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι του Παπαφλέσσα Χώρας (0-0 κ.δ. και παράταση) στο γήπεδο της Μεθώνης.

Ο 26χρονος πορτιέρο με θητεία μεταξύ άλλων στον ΠΑΣ Γιάννενα, απέκρουσε τις δύο από τις πέντε προσπάθειες των φιλοξενούμενων, όντας ο άνθρωπος που οδήγησε τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση του θεσμού. Στο 110' ο Ιλιάζι αν και ήταν στον πάγκο από το 64', αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για έντονη διαμαρτυρία. Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Παπαφλέσσας έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Σωτηρόπουλος είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είναι ο Ακρίτας Κορώνης εκτός έδρας.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Τσώνης (Φοινικούντα) απέκρουσε ο Αλεξόπουλος
Μπαστακός (Παπαφλέσσας) 0-1
Ζήσης (Φοινικούντα) 1-1
Άγγελος Τσέρτος (Παπαφλέσσας) 1-2
Κρεμύδας (Φοινικούντα) 2-2
Τάσος Τσόπελας (Παπαφλέσσας) 2-3
Βασίλης Σούλι (Φοινικούντα) 3-3
Κωνσταντόπουλος (Παπαφλέσσας) απέκρουσε ο Παπαϊωάννου
Κιουτσούκης (Φοινικούντας) 4-3
Νώντας Τσέρτος (Παπαφλέσσας) απέκρουσε ο Παπαϊωάννου


ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Παπαϊωάννου, Κοτσοβός, Μέμα (79′ Κατσούλης), Ζήσης, Κώστας Τσώνης, Τριανταφυλλίδης, Ιλιάζι (64′ Βασίλης Σούλι), Κρεμύδας, Συμεών Σούλι (58′ Κιουτσούκης), Ηλίας Κοτσίρης (64′ Παναγιώτης Τσώνης), Φώτης Τομαράς (105′ Κούβελας).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ (Νίκος Κωνσταντόπουλος): Αλεξόπουλος, Δημόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Νώντας Τσέρτος, Μπαστακός, Γαϊτάνης (94′ Καλογερόπουλος) (116′ Ζαφειρίου), Τάσος Τσόπελας, Μάρκος Ντότσι (41′ λ. τρ. Βάγγαλης, 94′ Ψώνης), Άγγελος Τσέρτος, Άλεξ Ντότσι, Σωτηρόπουλος.