Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 22:21

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 3-1 παρ. (1-1 κ.δ.): Ίδρωσε, αλλά πέρασε...

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 3-1 παρ. (1-1 κ.δ.):  Ίδρωσε, αλλά πέρασε...

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα - γκολ, ευκαιρίες, ένταση, αποβολή, δοκάρι - η Ομόνοια επικράτησε δύσκολα με 3-1 στην παράταση της ΑΕ Λογγάς στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και πήρε την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, ωστόσο αυτό το δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Γιώργου Γρηγορόπουλου τα... χρειάστηκαν απέναντι στην ομάδα του Νίκου Μανιατέα, που έδειξε να βρίσκεται σε σωστό δρόμο και ότι θα είναι μία από εκείνες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής. Με περισσότερο καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και με καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια, ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους με την εικόνα τους και κατάφεραν να προηγηθούν πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο με σκόρερ τον Κανελλόπουλο. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το υπέρ τους προβάδισμα.


Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παρέμεινε ανταγωνιστικό με την Ομόνοια σιγά-σιγά να αυξάνει την πίεση προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι που κατάφερε τελικά στο 66'. Μετά από φάση διαρκείας ο Στραβάκος βρήκε την ευκαιρία και με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αργυρόπουλο γράφοντας το 1-1. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων το σκορ δεν άλλαξε στη συμπλήρωση των 90 λεπτών και των παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 100o λεπτό υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο μετά από μαρκάρισμα στον Πάντο Τζανετάκο, ο οποίος τελικά αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έπειτα από έντονη διαμαρτυρία. Στο σημείο αυτό ο πάγκος της Ομόνοιας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί, με τον κ. Αποστολόπουλο να προχωρά σε δεκάλεπτη διακοπή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η Ομόνοια έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά το δυνατό σουτ του Τάφα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αργυρόπουλου. Οι γηπεδούχοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα φάνηκε να αφυπνίζονται και στο 113' ο Στραβάκος έβγαλε ωραία κάθετη με το εξωτερικό στον Πολίτη, ο οποίος με με πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα να προσκρούσει στο αριστερό δοκάρι και έπειτα να καταλήξει στα δίχτυα για το 2-1. Το τελικό 3-1 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Γρηγορόπουλου διαμορφώθηκε στο 119' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων και ενώ ήταν ψηλά στο γήπεδο, η Ομόνοια βγήκε στην αντεπίθεση και ο Κωστόπουλος από 40 μέτρα, είδε εκτός θέσης τον Αργυρόπουλο και τον "κρέμασε" σημειώνοντας ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς. Στην επόμενη φάση η Ομόνοια θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ Ασπροχώματος.


ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Αλάμαρας, Γαβράς, Κοστρίβας, Μανιάτης (31′ Σεντεμέντες), Δημόπουλος (80′ Κυριακόπουλος), Στραβάκος (115′ Ντουράι), Μπάλας, Μπαζάνης (46′ Τάφα), Πολίτης, Κωστόπουλος, Διονυσόπουλος (31′ Τζανετάκος).
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Αργυρόπουλος, Κυριόπουλος (100′ Kορμπής), Καψαμπέλης, Γιώργος Παναγόπουλος, Πανταζόπουλος, Λάζαρης (75′ Γιάννης Παναγόπουλος), Πιλάτης, Μαρίνος, Χαρμπούτ (119′ λ. τρ. Βουτιέρος), Σαΐπι, Κανελλόπουλος.